Premiera la SPITALUL PELICAN Oradea: prima interventie chirurgicala robotica in cazul unui copil diagnosticat cu nefroblastom bilateral, realizata intr-un spital privat

Premiera la SPITALUL PELICAN Oradea: prima interventie chirurgicala robotica in cazul unui copil diagnosticat cu nefroblastom bilateral, realizata intr-un spital privat

Spitalul Pelican continua initiativele de responsabilitate sociala impreuna cu partenerii care ni s-au alaturat in sustinerea programului dedicat copiilor cu afectiuni ce necesita interventii chirurgicale robotice. Misiunea noastra este sa facem accesibila cea mai avansata forma de chirurgie minim-invaziva din punct de vedere al tehnologiei utilizate pentru familiile care nu au posibilitatea financiara sa acopere costurile interventiilor robotice.

Dr. OVIDIU GOGU CACUCI, managerul SPITALULUI PELICAN:
„Ii invitam pe toti cei care doresc si au posibilitatea financiara sa ni se alature pentru ca acest proiect sa ajunga la cat mai multi copii din Romania care au nevoie de aceste interventii complexe pentru a-si recapata sanatatea”. 

Premiera medicala face referire la cazul unei fetite in varsta de 4 ani, diagnosticata cu nefroblastom bilateral, operata robotic.

Interventia complexa de succes a fost realizata de o echipa multidisciplinara condusa de conf. univ. dr. PETRUT BOGDAN, medic primar, CHIRURGIE ROBOTICA UROLOGIE MEDICOVER ROMANIA, doctor in stiinte medicale si conferentiar al UNIVERSITATII DE MEDICINA SI FARMACIE CLUJ-NAPOCA, alaturi de prof. univ. dr. MAGHIAR TEODOR, medic primar, medic-sef CLINICA UROLOGIE CHIRURGIE ROBOTICA, director medical SPITAL PELICAN Oradea, dr. SURD ADRIAN, medic primar CHIRURGIE PEDIATRICA, dr. ISAC GEORGE, medic-sef CHIRURGIE PEDIATRICA si dr. CRACIUN ADRIAN, medic primar pediatru, medic specialist ATI-PEDIATRIE.

Conf. dr. PETRUT BOGDAN, medic primar CHIRURGIE ROBOTICA UROLOGIE MEDICOVER ROMANIA, doctor in stiinte medicale si conferentiar al UNIVERSITATII DE MEDICINA SI FARMACIE CLUJ-NAPOCA:

“Un caz cu adevarat deosebit este acesta al unei fetite de 4 ani, care s-a prezentat cu multiple formatiuni tumorale renale, la ambii rinichi, cu metastaze pulmonare si multiple metastaze ganglionare intra-abdominale.

Fetita a facut tratament oncologic, sistemic, la Institutul Oncologic din Cluj si s-a prezentat pentru etapa operatorie in cadrul serviciului nostru, unde a fost efectuata prima operatie, la Spitalul de Chirurgie Pediatrica din Cluj de catre echipa noastra. Aici s-a abordat rinichiul drept, iar pentru rinichiul stang, unde situatia chirurgicala era era mai delicata datorita metastazelor ganglionare si a volumului tumoral, am preferat CHIRURGIA ROBOTICA.

Am reusit sa facem acest pas operator in cadrul SPITALUL PELICAN din Oradea, in echipa cu domnul doctor SURD ADRIAN, domnul doctor ISAC GEORGE si domnul profesor TEODOR MAGHIAR.

Rezultatul chirurgical a fost cel asteptat. Fetita are in continuare functie renala normala iar tumorile au fost indepartate in intregime. In plus, a avut un raspuns complet la chimioterapie astfel incat imagistic nu mai pot fi puse in evidenta determinari secundare la nivel pulmonar.

A fost intr-adevar un succes chirurgical si, in aceasta constelatie profesionala, cred ca am putut oferi o noua sansa unui copil de 4 ani.

Multumim SPITALULUI PELICAN pentru sprijin si multumesc colegilor care au fost implicati, atat colegilor pediatri cat si colegilor de la Anestezie si Terapie Intensiva, care, pentru o operatie de aceasta magnitudine la un copil de 4 ani, au facut intr-adevar opera de arta. Multumesc in special domnului doctor CRACIUN ADRIAN pe aceasta cale”.

Costurile aferente interventiei chirurgicale robotice au fost suportate tn totalitate de Spitalul Pelican si de catre partenerii care ni s-au alaturat in sustinerea acestui proiect. Spitalul Pelican va continua sa asigure si in viitor suportul financiar pentru efectuarea operatiilor cu robotul da Vinci Xi pentru copii.
Interventiile chirurgicale realizate in sectia de CHIRURGIE PEDIATRICA a Spitalului Pelican ating nivelul de excelenta, fiind efectuate frecvent operatii pentru o serie de afectiuni genitourinare, gastrointestinale, patologia defectelor peretelui abdominal, afectiuni ale pielii si ale tesuturilor moi.

Cu ajutorul CHIRURGIEI ROBOTICE, copiii sunt spitalizati mai putin timp dupa operatie, suferinta este minima, iar pierderea sanguina este redusa.