Asiguram, ca unic spital in Oradea, vaccinarea anti-Covid 19

Asiguram, ca unic spital in Oradea, vaccinarea anti-Covid 19

Spitalul Pelican Oradea, singurul spital din Oradea care deruleaza etapa a doua a campaniei nationale anti-Covid 19, asigura vaccinarea populatiei eligibile, pe baza de programare pe platforma nationala. In prima etapa a campaniei de vaccinare, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Pelican au primit, voluntar, vaccin personalul propriu si cel din alte 16 centre medicale private. In data de 15.01.2021, Centrul de Vaccinare anti-Covid 19 al spitalului nostru a intrat in etapa a doua a campaniei de vaccinare a populatiei eligibile.

Locația Centrului de Vaccinare Pelican Oradea Centrul de Vaccinare Pelican Oradea este situat pe str. Corneliu Coposu nr. 14A-14-B, in cladirea veche, iar accesul se poate face din strada Iza la intrarea principala a Ambulatoriului spitalului (intrarea dinspre Hotel Melody). Accesul persoanelor spre Centrul de Vaccinare al Spitalului Pelican este realizat prin circuite total separate, marcate chiar de la intrare. Pana in data de 18.01.2021, peste 2500 de persoane s-au programat pentru a beneficia de vaccinul anti-Covid, la Centrul de Vaccinare a Spitalului Pelican Oradea și zilnic, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Pelican Oradea pot beneficia de vaccin anti-Covid 19 un număr de 180 de persoane, numar limitat impus de autoritati.

IMPORTANT! Programarile pentru vaccinare anti-Covid se fac prin medicii de familie sau direct, pe platforma nationala:  https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ si nu se fac la Call-centerul spitalului.

Rugam persoanele care doresc sa se vaccineze sa se programeze printr-una din urmatoarele modalitati: - medicii de familie - prin contul unui apartinator - pe platforma nationala: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ - la Call Center-ul national: 0214144459

Conform prevederilor Hotărârii de Guvern Nr.1031 / 2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, numarul unic de Call-Center apelabil la nivel național disponibil pentru programare este 021 414.44.25. Apelurile sunt preluate in ordinea efectuarii lor, de catre oricare dintre serviciile de call center disponibile la nivel national, indiferent de judet, apelantul putand solicita programarea in oricare judet si centru disponibil la nivel national sau local dorit, in functie de numarul locurilor libere.

NUMARUL UNIC DE CALL CENTER ALOCAT JUDETULUI BIHOR, INCLUSIV PENTRU CENTRUL DE VACCINARE AL SPITALULUI PELICAN ORADEA ESTE este 021.414.44.59, urmat de pasii indicati pentru programarea la vaccinarea COVID-19, prin următorii pasi:

Prima Tastă Tasta următoare Tip de informații
1 1 Pentru programarea la vaccinarea COVID-19
2 Pentru îndrumare privind utilizarea aplicației de programare la vaccinarea împotriva COVID-19

  Intregul proces de vaccinare derulat la Spitalul Pelican este coordonat în conditii de siguranta de catre Compartimentul de Epidemiologie, prin medicul epidemiolog Budea Adina. De asemenea, mentionam ca fiecare persoana vaccinata primeste un certificat de vaccinare emis in limba romana si in limba engleza (recunoscut international), o insigna specifica din partea spitalului, iar datele sunt inregistrate automat în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Categorii de persoane eligibile pentru etapa a 2-a a vaccinarii:

• Adultii cu varsta peste 65 ani

• Persoanele aflate in evidenta cu boli cronice, indiferent de varsta, in functie de indicatiile vaccinurilor utilizate. In conformitate cu dovezile stiintifice actuale, in categoria "boli cronice" se incadreaza oricare dintre urmatoarele afectiuni: diabet zaharat; obezitate; alte boli metabolice, inclusiv congenitale; afectiuni cardiovasculare; afectiuni renale; afectiuni oncologice; afectiuni pulmonare; afectiuni neurologice, inclusiv sindromul Down; afectiuni hepatice moderate/severe; afectiuni autoimune; imunodepresii severe: pacienti transplantati, cu consult medical prealabil, pacienti care urmeaza terapii biologice sau terapie de lunga durata cu corticosteroizi, pacienti infectati cu HIV/SIDA.

• Lucratorii care desfasoara activitati in domenii esentiale: personal-cheie pentru functionarea institutiilor statului, respectiv Parlament, Presedintie, Guvern, ministere si institutii subordonate acestora; personalul din domeniul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si al autoritatii judecatoresti, personalul din sectorul economic vital: procesare, distributie si comercializare a alimentelor de baza si anume: panificatie, lactate, carne, fructe si legume; uzine de apa, epurare, transport si distributie apa; centrale electrice, productie, transport si distributie curent electric; unitati de productie, transport si distributie gaze; unitati de productie, transport si distributie combustibili lichizi si solizi; unitati de productie, transport si distributie medicamente si materiale sanitare; transport de persoane si marfuri; noduri feroviare, aeroporturi civile si militare, porturi esentiale; comunicatii si anume Serviciul de Telecomunicatii Speciale, radioul si televiziunea nationale; personalul din unitatile de invatamant si crese; personalul postal si din servicii de curierat; personalul cultelor religioase; personalul din mass-media care desfasoara activitati cu risc crescut de expunere la infectia cu SARS-CoV-2, cum ar fi: reportaje in unitati medicale; personalul din domeniul salubritatii si deseurilor.