Bun venit in echipa Pelican!

Spitalul Clinic Pelican are un nou membru, in persoana reputatului medic onco-hematolog dr. Gabriela Miculschi. Sunt GRATUITE consultatiile de hematologie efectuate in ambulatoriu de catre doamna doctor Gabriela Miculschi, atat pentru adulti cat si pentru copii.
Distinsul medic oradean lucreaza din luna aprilie 2018 la sectia de Hematologie a Spitalului Clinic Pelican Oradea si puteti sa beneficiati oricand de ajutor medical din partea domniei sale atat in ambulatoriu cat si la spital.


In palmaresul doamnei doctor se numara zeci de vieti salvate, persoane minore sau adulti cu afectiuni hematologice dintre cele mai grave. Suntem in asentimentul doamnei doctor Gabriela Miculschi referitor la importanta diagnosticarii corecte si precoce a afectiunilor, care implica o abordare imediata, poate preintimpina efecte nedorite (anemia la copil, care afecteaza dezvoltarea intelectuala, modificarea coagularii, care poate determina sangerare sau tromboza, intarzierea diagnosticului de leucemie/cancer, care scade sansa de curabilitate) si asigura tratamentul optim.

Impartasind conceptul de echipa, dezvoltat zi de zi in unitatea noastra medicala, dr. Gabriela Miculschi va continua astfel sa salveze vieti omenesti, alaturi de colegii nostri de la alte discipline medicale: “Multe dintre afectiunile hematologice se regasesc in alte boli,  secundare sau ca si complicatii ale bolii de baza sau ale actelor medicale si a medicatiei administrate. Din acest motiv, Hematologia este legata strans, ca disciplina medicala, de alte afectiuni/discipline medicale. Spitalul Clinic Pelican Oradea are resursele necesare pentru un diagnostic imediat si de inalta precizie precum si pentru administrarea si conducerea unui tratament calificat, adaptat in permanenta la ultimele tratamente care se practica in occident. Promptitudine,  amabilitate si mai ales o legatura umana responsabila si implicata fata de pacient sunt calitati suplimentare pe care le ofera colectivul Spitalului Clinic Pelican Oradea pentru toti pacientii care ne aleg”.

De retinut ca in regim de ambulatoriu, toate CONSULTATIILE de la cabinetul de hematologie sunt GRATUITE deopotriva pentru copii si pentru adulti.
Pentru programari la consultatii de hematologie oferite de catre  Gabriela Miculschi puteti suna la Call Center 0259.444444.

INFORMATII DE BACKGROUND

In cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Pelican Oradea (str. C. Coposu nr. 2), oferim consultatii medicale GRATUITE de hematologie pentru copii si adulti.
Personalul medical este ultraspecializat, cu experienta extrem de vasta in domeniul hematologiei, unica in vestul tarii.
Spitalul Pelican dispune de o infrastructura de laborator de analize medicale conforme cu cele mai noi dispozitii ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. De altfel, Laboratorul Pelican, unde se realizeaza si analizele de hematologie, este  primul laborator din județ acreditat RENAR, în conformitate cu ISO SR EN 15189: 2008.
Laboratorul Spitalului Clinic Pelican Oradea depaseste in diversitate, in momentul de fata, investigatiile efectuate in laboratoarele de stat si ofera disponibilitate pentru investigatii specializate in hematologie, receptivitate si dorinta de a gasi solutii pentru investigatii noi in coagulare si trombofilie dar si alte investigatii.

 

SERVICII MEDICALE IN AMBULATORIU SI SPITAL:

In regim de ambulatoriu se efectueaza:

  • diagnosticul bolilor hematologice la copil si adult prin anamneza,
  • istoric si examen clinic urmat de indicatii privind investigatiile care trebuie efectuate si

interpretarea acestora,

  • recomandari de tratament (inclusiv retete compensate pentru cei asigurati);
  • monitorizarea bolilor cronice hematologice,
  • bilete de trimitere la alte specialitati (daca este cazul),
  • bilete de internare pentru spitalizare de zi sau continua.

In regim de spitalizare se efectueaza:

  • diagnosticul si tratamentul afectunilor care necesita spitalizare sau tratament, in general pentru afectiunile acute grave sau cronice acutizate si care nu se pot efectua in regim de spitalizare de zi.
  • EXPERIENTA, PREGATIRE, UMANITATE:

    • Din anul 1983, dr. Miculschi Gabriela lucreaza ca specialist pediatru si din 1995 ca pediatru oncohematolog.
    • Din anul 2013, dr. Miculschi Gabriela si-a actualizat cunostintele in hematologie pe patologia adultului desfasurindu-si activitatea atat in hematologia adultului cat si a copilului, cu experienta profesionala aprofundata la Spitalul de copii din Aberdeen, considerat cel mai bogat oras din  Scotia

    Oncohematologia este o disciplina in continua dezvoltare sub aspectul metodelor de diagnostic si tratament necesitind informare continua, colaborare nationala si internationala.
    Sansa bolnavilor de a supravietui afectiunilor hematologice maligne este in continua crestere prin abordari imbunatatite terapeutic, adaptate varstei si comorbiditatilor asociate.

    De aceea, la sectia de Hematologie a spitalului nostru:

    • se ofera/se indica cele mai noi servicii medicale,
    • se lucreaza pe ultimele protocoale internationale recunoscute,
    • se tine legatura cu serviciile de transplant medular si acolo unde posibilitatile noastre din Romania sunt depasite, se informeaza pacientul astfel incat acesta sa poata lua cea mai buna decizie.

    La fel ca in marile clinici de specialitate din straintate, la sectia de Hematologie a Spitalului Clinic Pelican Oradea se luceaza pe baza de protocoale care se reactualizeaza anual, se aloca fiecarui pacient timpul necesar, pe baza de programare (la ambulator – pentru consult si investigatii).
    Asiguram o atitudinea umana, primitoare si apropiata de pacient din partea personalului medical si nemedical. In acelasi timp, ajutam pacientii sa adopte o atitudine care sa nu afecteze actul medical (graba, agitatie).

     

    SPECIALITATE INTERDISCIPLINARA

    Spitalul Pelican ofera posibilitatea  consulturilor interdisciplinare (absolut necesare pentru pacientul hematologic), fara  ca bolnavul sa se deplaseze in afara spitalului, prin numarul mare de specialitati si medici specialisti angajati. Pregatirea profesionala foarte buna si calitatea umana a medicilor nostri, posibilitatea unor de investigatii si proceduri performante aduse mereu la zi, promptitudinea si responsabilitatea, amabilitatea, aplecarea fata de pacient si problema lui de sanatate sunt prioritare in Spitalul Clinic Pelican Oradea.
    De asemenea, conlucrarea cu Departamentul de Nutritie si de Psihologie, in scopul dobandirii efectului scontat in tratamentele prescrise este determinanta. Astfel, in timp ce beneficiaza de servicii medicale complexe si de cea mai inalta calitate, bolnavii primesc la Spitalul Clinic Pelican Oradea indrumare specializata pentru o alimentatie corecta si speciala, pe perioada tratamentului si post tratament si sunt consiliati constant psihologic.
    Anemiile carentiale si nu numai cele legate de deficienta de fier, bolile cronice (mai ales cele oncohematologice si oncologice sub tratament), dar si alte afectiuni hematologice secundare bolilor digestive sau endocrine necesita atit o abordare nutritionala cit si psihologica.
    In cadrul consulturilor interdisciplinare si a viziunii comprehensive care priveste pacientul, cu toate problemele sale de sanatate, atat curative cat si preventive, colaborarea cu aceste departamente este extrem de importanta in Spitalul Clinic Pelican Oradea.
    Prin urmare, la Spitalul Clinic Pelican Oradea, afectiunile hematologice sunt privite si tratate in complexitatea lor, dar si in cel mai mic detaliu, in acelasi timp.

    COLABORARI:

    Spitalul Clinic Pelican Oradea este deschis pentru colaborari cu sectiile de hematologie adulti si compartimentul de oncopediatrie din celelalte spitale din Oradea si din tara.
    Medicii Spitalului Clinic Pelican Oradea colaboreaza constant cu:
    - Spitalul de Urgenta “ Louis Turcanu” din Timisoara, unde trimite produse biologice pentru examinari de citogenetica si imunofenotipare,
    - Clinicile de hematologie adulti din Timisoara, Bucuresti si Cluj-Napoca,
    - oncohematologi din toata tara,
    - oncohematologi din Ungaria si din alte tari est europene

     

    ADRESABILITATE:

    Pentru relatia contractuala cu casa, pacientii asigurati se pot prezenta cu bilete de trimitere de la medicul de familie catre sectia de Oncologie daca se suspecteaza sau au o boala oncohematologica sau oncologica la copil. Dupa confirmarea si introducerea in sistem, pacientii se pot apoi adresa direct prin programare la Call center (0259.444444). Pacientii neasigurati, dar care sufera de boli maligne sau pacientii cu hemofilie, inclusi in programele nationale, primesc un document de la CAS Bihor pe baza unei adeverinte de la medicul specialist, cu care se pot prezenta la spitalul nostru.
    Pacientii care au alte boli hematologice: asiguratii aduc bilet de trimitere catre sectia de Hematologie iar neasiguratii sau cei care nu au bilet de trimitere achita plata consultatiei, respectiv a spitalizarii.

     

    PROGRAM:

    Ambulatoriu: L: 15:00 - 18>00

                          M: 8:00 - 10:00, 15:00 - 18:00

                          Mi: 15:00 - 18:00

                          Joi: 8:00 - 10:00, 15:00 - 18:00

                          Vineri: 15:00 - 18:00

    Spital: zilnic, inclusiv noaptea, in weekend, in perioada de sarbatori

     

    INFORMATII DE BACKGROUND:

    Hematologia este disciplina medicinii care studiaza bolile singelui si a organelor care produc componentele sanguine (maduva, splina, ganglioni).
    Hematologia diagnosticheaza si trateaza boli benigne, unele foarte frecvente (diferitele forme de anemie, tulburarile de coagulare), dar si boli maligne (leucemii, cancere ale ganglionilor, mieloame, etc.), care pot sa apara din perioada de nou-nascut, in copilarie si la adult, pana la varste foarte inaintate.
    Multe dintre afectiunile hematologice se regasesc in alte boli secundare sau ca si complicatii ale bolii de baza sau ale actelor medicale si a medicatiei administrate. Din acest motiv, Hematologia este legata strans, ca disciplina medicala, de alte afectiuni/discipline medicale.
    Diagnosticul corect si precoce, care implica o abordare imediata, poate preintimpina efecte nedorite (anemia la copil, care afecteaza dezvoltarea intelectuala, modificarea coagularii care poate determina sangerare sau tromboza, intarzierea diagnosticului de leucemie/cancer, care poate sa scada sansa de curabilitate) si asigura tratamentul optim.
    Intr-un studiu efectuat de catre medicul nostru, dr. Miculschi Gabriela, in urma cu catva ani, la Oradea, aproximativ 48% dintre copiii intre 1-3 ani aveau anemie. Rezultatele studiului au fost confirmate de un alt studiu efectuat in aceasi perioada de timp, de catre UNICEF in sudul Romaniei. Explicatiile sunt date de o alimentatie cu exces de lapte si mai ales lapte de vaca (putini stiu ca intre 1 si 3 ani se recomanda laptele praf adaptat pentru copii) sau alte greseli alimentare.
    Majoritatea anemiilor la copil sunt prin carenta de fier, dar exista si cazuri de alte anemii (congenitale) la care administrarea de fier este daunatoare si care trebuie diagnosticate cit mai rapid.
    La adult, anemiile prin carenta de fier sunt mult mai rare si de aceea necesita investigare inainte de a administra fier.
    Spitalul Clinic Pelican Orqadea are resursele necesare pentru un diagnostic imediat si de inalta precizie precum si pentru administrarea si conducerea unui tratament calificat, adaptat in permanenta la ultimele tratamente care se practica in occident.
    Promptitudine,  amabilitate si mai ales o legatura umana responsabila si implicata fata de pacient - sunt calitati suplimentare pe care le ofera colectivul Spitalului Cinic Pelican tuturor pacientilor.