Am testat gratuit sanatatea a sute de oameni la Carrefour din Lotus

Prima actiune comuna din acest nou an, pe care Spitalul Pelican Oradea impreuna cu Carrefour din Lotus Center Oradea a desfasurat-o sambata, timp de opt ore, si-a atins scopul. In jur de 300 de oameni s-au aratat interesati de sanatatea lor si au acceptat sa le testam valorile tensiunii, ale glicemiei si ale oxigenului din sange.

Vineri, 20 ianuarie 2018, in intervalul orar 12:00-20:00, la Hipermarket Carrefour din Lotus Center Oradea, am fost prezenti cu asistenti si voluntari intr-o noua actiune de verificare gratuita a starii de sanatate. Am facut masurari gratuite ale tensiunii arteriale, ale glicemiei si oxigenului din sange la 280 de persoane. Din acest total, 20 de oameni au fost depistati cu valori glicemice foarte crescute si 68 de persoane cu valori tensionale ridicate. Aceste valori pot indica potentiale afectiuni cardiovasculare respectiv diabet. Persoanele depistate cu tensiune si glicemie la valori ridicate au fost consiliate si li s-a recomandat consult de specialitate.

Ne dorim ca starea oamenilor de sanatate sa se mentina in parametri optimi sau, daca e cazul sa se imbunatateasca, iar aceasta campanie face parte tocmai din seria de evenimente organizate de noi si colaboratorii nostri, menite sa controleze starea de sanatate a oamenilor. Rezultatele nu au intarziat sa apara, oamenii solicitandu-ne ajutorul pentru a afla, in mare, cat de sanatosi sunt.

Actiunea a fost initiata de Carrefour din Lotus, care, in zilele de 18-23 ianuarie 2018, le-a dedicat sanatatii, invitandu-ne sambata si pe noi sa ajutam oamenii sa isi cunoasca parametrii tensiunii arteriale, ale glicemiei si ale saturatiei de oxigen din sange, masuratori care pot indica date importante despre starea de sanatate a fiecaruia dintre noi.
Seria de actiuni prin care Spitalul Pelican Oradea ajuta oamenii, gratuit, sa isi testeze sanatatea, va continua pe tot parcursul acestui an.