ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Intervenție chirurgicală prin abord minim-invaziv direct anterior în cazul unui pacient cu necroză aseptică de cap femural

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Intervenție chirurgicală prin abord minim-invaziv direct anterior în cazul unui pacient cu necroză aseptică de cap femural

Necroza aseptică de cap femural este o afecțiune a șoldului, care apare atunci când vascularizația la nivelul șoldului este întreruptă.

Dr. DEJEU TUDOR SERGIU,  medic primar ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE:
"În cazul de față, un bărbat în vârstă de 62 de ani a prezentat necroză aseptică (NACF) la nivelul capului femural stâng, care nu a răspuns la tratamentele conservatoare. Am optat pentru intervenția chirurgicală utilizând Abordul Direct Anterior (DAA), o tehnică chirurgicală minim-invazivă cunoscută prin natura sa, care nu necesită secționarea mușchilor și potențialul de recuperare rapidă, cu rezultate excelente.

Procedura s-a efectuat cu meticulozitate, cu accent pe conservarea țesuturilor moi și minimizarea perturbărilor asupra structurilor înconjurătoare. Postoperator, pacientul a prezentat o îmbunătățire remarcabilă în ceea ce privește reducerea durerii, mobilitatea funcțională și calitatea generală a vieții.

Acest caz servește drept dovadă a eficacității Abordului minim invaziv Direct Anterior în abordarea necrozei aseptice sau a artrozei la nivelul șoldului, în special în cazurile în care tratamentele conservatoare s-au dovedit ineficiente. Rezultatul de succes subliniază nu doar importanța tehnicii chirurgicale, ci și potențialul pentru îmbunătățirea rezultatelor pacientului prin adoptarea unor abordări chirurgicale moderne în îngrijirea ortopedică”.


PACIENT:
„În urmă cu doi ani de zile am fost diagnosticat cu necroză de cap femoral stâng, bineînțeles, am încercat mai multe scheme de tratament, în cele din urmă am ajuns la concluzia că trebuie să am parte de intervenție chirurgicală privind protezarea șoldului.

Într-o zi am venit la Spitalul Pelican cu o cunoștință în vârstă de 65 de ani, care s-a operat, am însoțit-o la externare și mi-a spus că se simte foarte bine. Așa că am hotărât, încurajat și de ea, să mă operez. Am venit la consultație, domnul doctor mi-a recomandat protezarea șoldului stâng, așa am programat intervenția chirurgicală pe data de 5 ianuarie. Astfel, domnul doctor Dejeu m-a operat protezând șoldul stâng.

De la terapie intensivă am fost transferat în salonul în care am fost internat, a doua zi am început mișcările în salon cu kinetoterapeutul, apoi am continuat să fac mișcare în fiecare zi pe holul spitalului așa că a treia zi am fost externat urmând ca acasă să fac tratamentul de recuperare.

Aș vrea să-i mulțumesc domnului doctor Dejeu Sergiu, echipei de intervenție, Spitalului Pelican, vă felicit pentru felul extraordinar de organizare și condiții excelente pentru toate intervențiile care se pot face. Vreau să încurajez pe oricine care are probleme de genul acesta și nu numai, să apeleze la serviciile medicale ale Spitalului Pelican. După operație mă simt extraordinar parcă nici nu am fost operat, dacă îi spun cuiva că am fost operat la șold zice că nu e adevărat. Pot să merg, să conduc, să urc, să cobor, pot să fac orice mișcare pe care o făceam înainte. E adevărat că poate și atenția mea trebuie să fie mai mare, având în vedere că a fost o operație, dar consecințele acestei operații nu sunt altele decât un succes. Vă mulțumesc!”.

 

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, vă puteți programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programări online” și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute)