Neurochirurgie

Compartimentul de neurochirurgie din cadrul Spitalului Pelican oferă pacienţilor servicii de calitate, cu aparatură performantă, de ultimă generaţie atât în ambulatorul de specialitate cât şi prin spitalizare continuă.

Serviciul de neurochirurgie dispune de mijloace moderne de investigaţie neuroimagistică (CT, RMN) care scad durata medie de spitalizare.

Blocul operator este dotat cu aparatura medicală conform standardelor europene (masă neuro-chirurgicală, aparat de radiologie mobil C-Arm, electrocauter mono si bipolar, craniotom, neuroendoscop).

Patologia abordată este vastă şi cuprinde:

  • traumatologia cranio-cerebrală (hematoame extradurale, subdurale, intracerebrale, plăgi cranio-cerebrale, etc.); În cazul acestor afectiuni craniotomul de care dispunem ne permite refacerea cutiei craniene, iar computerul tomograf realizează evaluarea postoperatorie, în dinamică, a stării de sănătate a pacientului.
  • traumatologia vertebro-medulară;
  • malformatii congenitale cranio-cerebrale (ex. Hidrocefalia internă congenitală);
  • tumori cerebrale si vertebro-medulare (meningioame, schwannoame, etc.);
  • patologia degenerativă spinală (hernii de disc, stenoze de canal spinal);

Această patologie poate fi rezolvată atât prin tehnicile chirurgicale clasice (hemilaminectomie sau fenestratie, cu foraminotomie si ablatia discului herniat), cât si minim invaziv, prin neuroendoscopie spinală. Aparatul de radiologie mobil C-Arm din sala de operaţii ne oferă posibilitatea unui reperaj radiologic precis intraoperator astfel încât incizia si defectul osos sunt minime.

Prin neuroendoscopie spinală se realizează o incizie de aprox. 2 cm, o fenestratie minimă cu ablatia in totalitate a herniei de disc sub control vizual permanent. Neuroendoscopia spinală permite o mobilizare precoce postoperator (6-10 ore) si o recuperare medicală activă făcând posibilă reintegrarea socială rapidă a pacientului, fără modificarea majoră a stilului de viată anterior operatiei.

Recuperarea medicală este initiată chiar din prima zi postoperator, sub supravegherea competentă a colegilor din compartimentul de fiziokinetoterapie.

Servicii

Nume serviciu Pret
Suprimare fire sutura 45 lei
Pansamentul plagilor simple 80 lei
Infiltratie paravertebrala (fara medicatie) 100 lei
Pansamentul plagilor complicate 115 lei
Igiena posturii coloanei vertebrale 250 lei
Consultatie control 250 lei
Evaluarea posturii cranio-cerebrale 240 lei
Evaluarea posturii coloanei vertebrale 240 lei
Consiliere reguli de igiena cervico-cerebrale 250 lei
Consultatie initiala 290 lei
Sutura plaga (cu anestezie locala) 470 lei