Fiziokinetoterapie

Departamentul de Fizioterapie al Spitalului Clinic Pelican Oradea ofera consultatii si tratamente atat la Spitalul Pelican Oradea cat si in ambulatoriile ce apartin de Spitalul Pelican Oradea.
Fizioterapia este o disciplina complexa, care completeaza tratamentul chirurgical sau non-chirurgical, pe diferite specialitati: Ortopedie-Traumatologie, Neurochirurgie, Neurologie, Chirurgie, Obstetrica-Ginecologie, Interne, Urologie etc. Astfel, fizioterapeutul elaboreaza si defineste programul terapeutic, atat autonom cat si in colaborare cu alti profesionisti din echipa medicala multidisciplinara.

In cadrul echipei medicale multidisciplinare diagnosticul clinic este stabilit de catre medicul specialist, iar pe baza acestui diagnostic, fizioterapeutul stabileste un diagnostic referitor la functionalitatea segmentului afectat, cerand informatii ulterioare altor specialisti in cazul in care se considera a fi necesar.

Scopul diagnosticului functional este de a ghida fizioterapeutul in identificarea disfunctiilor si a strategiilor de interventie cele mai potrivite pentru pacient, consultandu-se in permanenta cu colegii.
Fizioterapia incepe precoce, chiar in primele ore postoperator, in salon, la patul pacientului si are scopul de a creste sansele de recuperare astfel incat bolnavul sa-si poata relua activitatea cotidiana in timp cat mai scurt.

Echipa de specialisti

Echipa sectiei de Fizioterapie e formata din specialisti ai Facultatii de Medicina, cu experienta in domeniu, iar procedurile terapeutice utilizate atat in ambulatoriu cat si in spital sunt personalizate, in functie de nevoile fiecarui pacient, tinand cont inclusiv de bolile asociate ale fiecarui bolnav.

In cazul unui pacient internat, tratamentul de fizioterapie este aplicat pana la externare. Intai, fizioterapeutul informeaza pacientul despre abordarile terapeutice cele mai potrivite, prezinta obiectivele tratamentului si verifica rezultatul interventiilor.
Mobilizarea precoce a bolnavului si recastigarea autonomiei in activitatile cotidiene este obiectivul principal in tratamentele de recuperare medicala.

Inainte sa plece acasa, bolnavul primeste din partea fizioterapeutului recomandari scrise cu exercitiile si restrictiile pe care ar fi bine sa le aplice si sa le respecte acasa. Bolnavul poate alege si continuarea tratamentului de recuperare in cabinetul din ambulatoriul Pelican unde I se ofera atat tratament cat si consultanta. Tot fizioterapeutul propune utilizarea de proteze, orteze, alte materiale auxiliare si il ajuta pe pacient sa le utilizeze corect pentru o eficienta maxima.

Incercam sa cream intre fizioterapeut si pacient o relatie constructiva si pe termen lung astfel incat bolnavul sa prinda incredere in serviciile pe care le oferim si, odata recuperat, sa revina la Spitalul Pelican sau la ambulatorii ori la centrul de imagistica sau laboratoare, de cate ori va avea nevoie.

In cadrul Spitalului Pelican functioneaza un cabinet unde pacientii pot beneficia in regim ambulator Astfel, in spital, dar si in ambulatoriu realizam urmatoarele proceduri:

  • evaluari postural globale (in principal copiilor, pentru o dezvoltare sanatoasa, dar si tinerilor, adultilor si altor persoane)
  • recuperare segmentara postoperatorie (recuperarea soldului, a umarului, la orice pacient cu probleme, nu doar celor care au suferit interventii chirurgicale)
  • tratament Shockwave cu un aparat modern, folosit in diferite afectiuni, la recomandarea medicului specialist (ortoped, neurochirurg etc)
  • tratament pentru drenaj limfatic pentru persoanele cu afectiuni ce tin de oncologie, interne, dermatologie
  • consultanta si ajutor pre si post natal
  • NOU: evaluari ale articulatiei temporo-mandibulare (ATM) cu aparat ce poarta aceeasi denumire. Este o metoda noua de tratament ce necesita colaborarea multidisciplinara intre echipe formate din medici ORL, de la Oftalmologie, Ortodontie, fizioterapeuti si psihoterapeuti.

Servicii

Nume serviciu Pret
Recuperare functionala segmentara 80 lei
Drenaj limfatic / sedinta 90 lei
Drenaj limfatic / 5 sedinte 330 lei