Chirurgie bariatrica

Chirurgie bariatrica

Coordonator: Prof. univ. dr. Maghiar Adrian, medic primar 

lect. univ. dr. Ciurtin Horia Dan, medic primar

dr. Simon Octavian Ionel, medic primar

asist. univ. dr. Sfirlea Marius, medic primar

asist. univ. dr. Macovei Iulia Codruta, medic primar

asist. univ. dr. Dejeu George Emanuel, medic primar

Chirurgia bariatrica e cea mai revolutionara si mai precisa modalitate de a slabi pentru obezi. Chirurgia bariatrica (Chirurgia obezitatii / Chirurgia metabolica) ofera rezultate spectaculoase atat prin slabirea in greutate, cat si prin  reducerea (chiar vindecarea) comorbiditatilor asociate obezitatii.

Interventiile de bariatrie sunt recomandate obezilor care au epuizat orice metoda de a slabi, obezilor cu diabet zaharat de tip II, obezilor motivati sa scape definitiv de surplusul de greutate.

Interventiile operatorii de bariatrie sunt efectuate de catre echipe medicale supraspecializate din SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea cu peste zece ani de experienta si cu peste 1000 de cazuri rezolvate cu succes.
Profesionalismul medicilor chirurgi e sustinut de o tehnologie ultramoderna, care permite realizarea interventiilor chirurgicale bariatrice in mod non-invaziv: laparoscopic si robotic.

Cu incizii foarte mici, fara agresiune asupra tesuturilor implicate, interventiile operatorii de Bariatrie sunt executate cu cea mai mare precizie, fara risc major de infectii nosocomiale, fara dureri mari postoperatorii si cu recuperare rapida.

Metoda interventionala laparoscopica

Laparoscopia este o metoda interventionala minim-invaziva, care permite interventia la nivelul stomacului si intestinelor fara lezarea muschilor. Inciziile mici cu ajutorul unui turn laparoscopic ultraperformant nu sunt influentate de grosimea peretelui abdominal, astfel incat metoda laparoscopica este recomandata pentru interventiile de Bariatrie tuturor persoanelor obeze, indiferent de gradul avansat de obezitate. Durerea post-operatorie este redusa la minim, iar recuperarea este mult mai rapida fata de cea data de interventia clasica.

Metoda interventionala robotica

Robotica este cea mai noua si mai avansata metoda interventionala pe plan mondial, iar Centrul Integrat de Bariatrie dispune de robotul DA VINCI, considerat cel mai bun sistem medico-chirurgical HI-TECH.

Tehnica roboticii este aplicabila cu succes in interventiile operatorii de Bariatrie, atat pacientilor supraobezi, cat si diabeticilor cu obezitate morbida. Utilizarea metodei robotice in interventiile de bariatrie confera posibilitatea de vizualizare 3D, imaginea fiind marita de peste 10 ori.

Bariatria robotica permite un abord asupra structurilor anatomice extrem de precis, datorita instrumentelor robotice de cea mai mare finete, dar si o libertate mai mare a miscarilor. Bratele robotului chirurgical sunt articulate, se rotesc complet, permit o miscare naturala si mai ampla chiar decat cea realizata de mana umana, cu ajutorul unor instrumente minuscule. Durerile post-operatorii sunt in acest mod aproape inexistente, iar recuperarea este imediata.

Echipa medicală