Anestezie Terapie Intensiva pediatrica

Anestezie Terapie Intensiva pediatrica

Compartimentul de ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVA PEDIATRICA, infiintat in anul 2020, condus de catre dr. CRACIUN ADRIAN VASILE, medic pediatru si in acelasi timp medic de Anestezie Terapie Intensiva pediatrica, ofera:

  • Servicii de ANESTEZIE de CHIRURGIE PEDIATRICA pentru copii de orice varsta
  • Servicii de TERAPIE INTENSIVA pentru suport respirator, suport hemodinamic si terapie de susbstitutie renala (hemodializa la dializa peritoneala) a copiilor de orice varsta

Compartimentul ATI Pediatrie face parte din sectia de PEDIATRIE a SPITALULUI PELICAN si ofera astfel, in cadrul spitalizarii, anestezie la interventiile de CHIRURGIE PEDIATRICA (inclusiv interventii chirurgicale maxilo-faciale si urologice) si suport vital pentru copiii de orice varsta, de la nou-nascuti la copii cu varsta de 18 ani, suport respirator, cardiac, hemodinamic si renal.

Compartimentul ATI PEDIATRIE dispune de dotari de ultima generatie, ce cuprinde ventilatoare adaptate varstei copiilor (chiar si nou-nascutilor) si este sustinut de catre dr. CRACIUN ADRIAN VASILE, medic primar pediatru si medic specialist ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVA PEDIATRICA, cu experienta de peste 20 de ani in Pediatrie si de peste 10 ani in Anestezie Terapie Intensiva Pediatrica. Domnia sa a lucrat ca medic primar pediatru si medic specialist ATI si la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara: „Mi-au placut intotdeauna provocarile si rezolvarea situatiilor critice. Ai satisfactii foarte mari cand vezi ca isi revine copilul dupa o patologie severa. In Terapie Intensiva Pediatrica fiecare secunda conteaza. Important e sa recunosti pacientul critic, sa iei rapid deciziile cele mai bune, sa actionezi. Partea emotionala o lasi la o parte fiindca pe moment trebuie sa faci constient ce e mai bine si mai repede. Conteaza sa cunosti copilul, sa stii reactia lui la diverse situatii, sa stii la ce sa te astepti. Cand il vezi prima data, nu poti avea o idee despre modul lui de reactie la boala. Aici intervine experienta si, dupa mii de cazuri, iti poti permite sa apreciezi cum va evolua starea de sanatate a copilului”.