Alergologie si imunologie clinica

Cabinetul de Alergologie si Imunologie Clinica din cadrul  Ambulatorului Spitalului Pelican, ofera consultatii de specialitate,  spitalizari de zi  pentru diagnosticarea diferitelor afectiuni imunologice si alergice la copii si adulti.

Alergologia,  specialitate clinica, se ocupa cu depistarea si diagnosticarea, profilaxia si tratamentul medicamentos si imunoterapia(dupa caz),  monitorizarea  complexa a pacientilor cu boli alergice, afectiuni de hipersensibilizare intiate prin mecanisme imunologice.

Afectiunilor alergice sau cu componenta alergica vizate  includ  in principal : rinita alergica, rinoconjunctivita alergica perena sau sezoniera la acarienii din praf, polenuri de pomi,  graminee,  ierburi,  Ambrozia, etc,  astmul bronsic,  " sindromul de tuse,  wheezing recurent la copii"  si alte afectiuni respiratorii,  dermatita atopica ,dermatite de contact alergice,  alergii alimentare,intolerante la histamina, sindroame de soc anafilactic, alergii la venin de insecte, imunodeficiente.

Urticaria recurenta sau cronica autoreactiva sau autoimuna , poate beneficia de asemenea de evaluare imunoalergologica.

 In cadrul cabinetului  exista posibilitatea efectuarii testelor cutanate alergologice prick la o gama variata de alergeni : acarieni, praf de casa, polenuri, mucegaiuri, epitelii de animale pisica, caine, hamster, alimente, etc, dupa un consult alergologic si o anamneza alergologica detailata cu evaluarea expunerii la alergene de diferite origini. Testele se efectueaza cu extracte alergenice autorizate, standardizate, de calitate, utilizand procedura standard de testare cu lantete prick , fara sangerare.

In functie de necesitate, indicatii, se pot completa cu alte investigatii: probe functionale respiratorii,   spirometrie, determinare debitului expirator maxim de varf prin peak flow-metrie, radiografii de sinusuri si pulmonare, CT si investigate  performante de laborator:  screezingul atopiei, determinari de Ig E specifice la o gama variata de alergeni individuali, respiratori, alimentari, medicamentosi,  profesionali, mixturi de alergeni sau paneluri de alergeni si alte investigatii imunologice.

In urma diagnosticului de alergie IgE mediata pacientii pot beneficia pe langa tratamentul medicamentos antialergic  de  imunoterapie specifica cu vaccinuri alergenice injectabile si in special in forma moderna de administrare noninjectabila(cu administrare sublinguala sau comprimate). Vaccinurile de imunoterapie reprezinta singurul tratament care modifica evolutia naturala a bolii si duc la vindecare.Se administreaza pe o durata de minim 3-4 ani iar primele rezultate pozitive se vad la 6-8 luni dupa inceperea administrarii.

Servicii

Nume serviciu Pret
Spirometrie 65 lei
Spirometrie + test bronhomotor 90 lei
Testare alergeni 180 lei
Consultatie control Alergologie 230 lei
Consultatie initiala Alergologie 270 lei