ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Pacienta, "Domnul doctor Gabor Sorin mi-a schimbat viața!"

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Pacienta, "Domnul doctor Gabor Sorin mi-a schimbat viața!"

Pacientă cu displazie bilaterală de șold și tetrapareză spastică, care nu a umblat singură niciodată: Domnul doctor GABOR SORIN mi-a schimbat viața. Cred în continuare că domnul doctor este îngerul meu păzitor!

La 5 luni de la intervenția chiurgicală cu totul specială, realizată cu mare succes de către dr. GABOR SORIN, medic primar ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE (cu ani de zile experiență în clinici de profil din Franța), pacienta, de 21 de ani, studentă la Litere, și-a dobândit indepedența. Fata suferea de displazie bilaterală de șold și tetrapareză spastică la membrele inferioare. Nu a umblat niciodată, avea dureri foarte mari zi și noapte și a fost refuzată în alte centre medicale de profil din țară și din Ungaria, din cauza riscurilor intervenționale. 

Cazul medical (de luxație congenitală de șold stâng, dureroasă și invalidantă, cu scurtare de aproximativ 6 cm a membrului inferior stâng, cu o rotulă înaltă este rar, de un grad de complexitate majoră, motiv pentru care jumătate din costurile intervenției chirurgicale au fost suportate de către fundația spitalului nostru ASOCIAȚIA PELICAN Oradea. 

Dr. GABOR SORIN, medic primar ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE:

„Sunt fericit pentru Anca și familia ei precum și pentru faptul că, prin experiența mea, am putut să o ajut datorită unor tehnici chirurgicale inovatoare care au diminuat semnificativ riscurile și complicațiile, dar in primul rând sunt fericit pentru curajul și determinarea Ancăi, au contribuit la atingerea rezultatului actual.

În post-operator, pacienta are nevoie de o terapie cu toxină botulinică, injecții intramusculare la 3 luni pentru combaterea spasticitatii musculare, în paralel cu ședințe de fizio-kinetoterapie foarte specializate, conduse de Dr. Pop Sorin Marius, pentru a se ajunge la o amplitudine articulară cvasinormală, ce va permite pacientei, o viață independentă.

Cu curajul și perseverența de care dă dovadă Anca, se va ajunge la rezultatul dorit, într-un timp relativ scurt, fără a fi nevoie de alte intervenții chirurgicale”.

După intervenția chirurgicală ortopedică reușită (iulie 2023), tot la recomandarea dr. GABOR SORIN, Anca a început un amplu program de recuperare și de terapie ocupațională, învățând să pășească singură și să își însușească modul în care trebuie să își poziționeze picioarele pentru a urca singură scări sau/și pentru a se întoarce, fără să își piardă echilibrul. Tânăra studentă spune că i-au dispărut durerile cumplite cu care, de când se știe, a fost nevoită să trăiască până să îl întâlnească pe dr. GABOR SORIN, care i-a efectuat operația salvatoare.

ANCA, tânăra pacientă (21 ani): 

“După operație, am învățat să cobor - pentru că trebuie să cobor scări într-un anumit fel ca să îmi mențin echilibrul. Am învățat să stau singură în picioare tot fără să îmi pierd echilibrul. Pot să urc scările fără să mai am nevoie de ambii părinți.

Până să mă opereze domnul doctor GABOR, mergeam la facultate cu ambii părinți, eu mă țineam de balustradă, mami mă ținea de o mână și tati îmi muta picioarele pe câte o scară și avem dureri foarte mari la piciorul stâng atunci când mă sprijineam pe el și tati îmi muta piciorul drept. 

Dar aproape de Crăciun, după operație și câteva luni de program de recuperare, s-a întâmplat un alt mare rezultat, eu numesc că e o minune: tata nu mai tfrebuie să îmi mute fiecare picior ca să urc, pe scările de la facultate. Acum ajungem la facultate și tata rămâne în mașină. Colegii îmi duc scaunul cu rotile, iar eu urc scările sprijinindu-mă doar de balustradă și cu cealaltă mână de mami. Am niște colegi și profesori fantastici, mă ajută și îmi creează condiții. Am băncuță specială în fiecare sală de curs. Pot sta în șezut 5 ore și la fiecare oră, în pauză, mă ridic și fac câțiva pași. 

Continui recuperarea zilnic, urmez tratament pentru mobiltate și spasticitate. 

Dar cred că ce e mai greu a trecut și pentru mine a început o nouă viață.

Când am ajuns acasă după operație, am avut un șoc fiindcă abia atunci am realizat marea diferență: am plecat de acasă fără să mă pot mișca singură, chiar și să mă întorc în pat aveam nevoie de ajutor și mami dormea cu mine în cameră. Iar când am ajuns acasă, mi-am dat seama că mi s-au întâmplat o grămadă de minuni:

  • Nu mai am dureri
  • Mă dau singură jos din pat, acum mami nu mai trebuie să doarmă cu mine în cameră
  • Tati nu mai trebuie să îmi mute fiecare picior din spate când urc scările la facultate
  • Sunt independentă la toaletă
  • Cu aproximativ o săptămână și jumătate înainte de Crăciun, am început să merg singură, fără cadru, fără cârje, doar ținându-mă mami de o singură mână.

Țin să îi mulțumesc în continuare domnului doctor GABOR SORIN pentru că e lângă mine la fiecare pas. El mi-a schimbat viața. Datorită domnului doctor sunt 100% mult mai bine. Îi mulțumesc pentru că a avut curaj să se prindă de mine și să mă opereze fiindcă, vă reamintesc, nimeni, în orice centru medical am fost din România și Ungaria, nimeni nu a îndrăznit să îmi facă această operație. 

Știți, eu la un moment dat, începusem să accept că nu voi merge singură niciodată. De aceea, când domnul doctor GABOR SORIN mi-a spus că mă poate opera și mă poate face bine, am rămas șocată. 

Iar părinții mei sunt super eroi fiindcă au continuat să creadă că se va găsi o soluție medicală și pentru mine.  Acum mă bucur de viață.

Recomand tuturor celor care au probleme de sănătate, probleme extrem de grave, așa cum am avut eu, să vină la Spitalul Pelican cu toată încrederea. Vor găsi aici medici profesioniști, dar și suflete calde, oameni foarte altruiști, dedicați și cu compasiune. Le transmit bolnavilor să nu aibă frică. Știți, eu în continuare cred că Dumnezeu l-a trimis pe domnul doctor GABOR SORIN să fie îngerul meu păzitor și să mă facă bine. O să îi mulțumesc toată viața!”.

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, vă puteți programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programări online” și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute)