Optiunile terapeutice de care pot beneficia pacientii cu cancer de prostata la SPITALUL PELICAN

Optiunile terapeutice de care pot beneficia pacientii cu cancer de prostata la SPITALUL PELICAN

Spitalul nostru a gazduit recent Conferinta de Urologie “Optiuni terapeutice in cancerul de prostata”, coordonata de prof. univ. dr. Teodor Maghiar, director medical al SPITALULUI PELICAN, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu si prof. univ. dr. Ioan Coman. Aceasta actiune face parte din preocuparile permanente ale Asociatiei Romane de Urologie de a descoperi in timp util cancerul de prostata si de a gasi variante terapeutice potrivite pacientilor nostri.

 

Prof. univ. dr. Teodor Maghiar, director medical al SPITALULUI PELICAN Oradea:
Spitalul Pelican are posibilitatea de a trata cancerul de prostata din punct de vedere chirurgical prin toate alternativele acestuia de tratament, atat chirurgia clasica, deschisa, care nu este o metoda invechita, ci este de actualitate, chirurgia laparoscopica i tehnologia cea mai inalta – chirurgia robotica.

Chirurgia robotica nu este o chirurgie care poate fi invatata individual. Ca sa practici chirurgia robotica trebuie sa ai in spate cunostinte de chirurgie clasica, de anatomie si succesul in chirurgia robotica vine dupa ce stapaneesti aceste domenii medicale. Beneficiul pacientului la interventia robotica este daca vorbim de asigurarea calitatii vietii din punct de vedere a activitatii sexuale a pacientului. Dat fiind faptul ca bratele robotului ne permit un abord foarte apropiat al elementelor anatomice, pot fi prezervate structurile neurovasculare, care asigura potenta si astfel calitatea vieții sexuale a pacientului”.

 

Prof. univ. dr. Bumbu Gheorghe, SPITALUL PELICAN Oradea:
“Aceste workshopuri, aceste cursuri de supraspecializare sunt foarte importante. Trebuie sa stiti ca, de fapt, ele reflecta preocuparea Asociatiei Romane de Urologie prin tot ce inseamna educatia tinerilor urologi, care sunt in primul rand primii beneficiari ai acestor cursuri de educatie continua.

Conferinta de acum a demonstrat ca avem aceasta posibilitate la Spitalul Pelican să abordăm toate variantele terapeutice. Au fost efectuate pe rand, interventii care cuprind: operatia deschisa, laparoscopica, robotica. Interventiile au fost efectuate de echipe mixte de colegi si profesori din Cluj-Napoca, Targu Mures si urologi ai SPITALULUI PELICAN. Aceste cursuri sunt foarte importante pentru ca, in felul acesta, putem avansa profesional si, in definitiv, de aceste succese ale noastre beneficiaza pacientii nostri”.

 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)