OBSTETRICA-GINECOLOGIE: Pacienta operata de fibrom uterin de 1,4 kg: “Echipele medicale ale Spitalului Pelican sunt o combinatie perfecta de seriozitate, profesionalism si empatie”

OBSTETRICA-GINECOLOGIE: Pacienta operata de fibrom uterin de 1,4 kg: “Echipele medicale ale Spitalului Pelican sunt o combinatie perfecta de seriozitate, profesionalism si empatie”

In cadrul sectiei de OBSTETRICA-GINECOLOGIE, se realizeaza interventii medicale speciale, minim-invazive, pentru inlaturarea fibroamelor uterine, astfel incat pacientele care doresc pot ulterior sa obtina sarcina si sa aiba copii sanatosi.

Unul dintre aceste cazuri de succes este al unei doamne din Oradea, care a fost depistata cu fibrom uterin in 2021, dar care a neglijat consulturile medicale. Pacienta a beneficiat de interventie chirurgicala laparoscopica, realizata de catre echipa medicala condusa de dr. ZDREHUS RAZVAN, medic primar OBSTETRICA-GINECOLOGIE, cu suport vital din partea echipelor de ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVA.

Pacienta ne-a relatat ca a aflat despre aceste interventii speciale minim-invazive de pe acest site al spitalului nostru.

PACIENTA (din Oradea, 42 de ani):
“Eram in strainatate in aprilie 2021 cand acolo am aflat ca am un fibrom uterin de 5 cm. Mi s-a spus sa raman sub supraveghere, dar eu am neglijat consulturile periodice. M-am mutat inapoi in tara si, in loc sa merg la control dupa 6 luni, asa cum mi s-a recomandat, am ajuns la medic dupa un an, cand fibromul era deja la 14 cm. Am revenit asadar in Romania si aveam dureri de spate, simteam o presiune abdominala si am sesizat frecventa crescuta a urinarii. Am mers la Cluj-Napoca, dar nu am fost multumita si apoi am cautat pe internet. De pe Google am gasit direct site-ul Spitalului Pelican, unde am citit despre interventiile chirurgicale minim-invazive pe care le realizeaza domnul doctor ZDREHUS RAZVAN. Asa am decis sa vin aici, in baza articolelor cu cazuri rezolvate si relatate pe site-ul spitalului dvs“.

Dr. ZDREHUS RAZVAN, medic primar OBSTETRICA-GINECOLOGIE: 
 “Pacienta, in varsta de 42 de ani, s-a prezentat la cabinetul de ambulator din cadrul spitalului nostru la finele anului trecut, cand s-a stabilit diagnosticul de “fibrom uterin voluminos intraligamentar drept”. Investigatiile ecografice si de rezonanta magnetica nucleara (RMN) au confirmat prezenta unei formatiuni cu caracteristicile imagistice ale unui leiomiom (fibrom) uterin de 15/11/12 cm, localizat central in pelvis, si care distorsiona semnificativ anatomia organelor pelvine.

Am propus pacientei interventia chirurgicala laparoscopica de extirpare a formatiunii tumorale pelvine, adica a fibromului uterin, cu conservarea uterului, pentru a pastra posibilitatea de a obtine o sarcina. Ii multumesc ca a avut incredere in echipa noastra cand s-a internat o luna mai tarziu pentru pregatirea si efectuarea interventiei chirurgicale propuse. Operatia s-a desfasurat in anestezie generala, prin abord laparoscopic, minim-invaziv, cand s-a reusit extirparea fibromului uterin si conservarea uterului si a ovarelor. Cantarita, formatiunea extirpata a masurat 1,4 kg.
Evolutia postoperatorie a pacientei a fost favorabila, fara complicatii si cu dureri postoperatorii minime, cu o recuperare rapida, specifica acestui tip de interventii, si externare la doua zile dupa operatie. 

 

Vreau sa mentionez acest caz deosebit, deoarece este important ca pacientele noastre sa stie ca exista posibilitatea unor interventii minim invazive si in cazul fibroamelor uterine, chiar si atat de voluminoase , cu pastrarea functiei reproductive postoperator”.

 

PACIENTA (din Oradea, 42 de ani):

“Am stat doua zile internata in spital… Domnul doctor ZDREHUS RAZVAN este un monument de profesionalism. Sunt multumita de intreaga echipa: de cadrele medicale de la ATI, de la OBSTETRICA-GINECOLOGIE, de asistente, de atentia intregului personal. Operatia a decurs bine, totul a fost foarte bine. Conditiile din spital – asemenea.

Stiti, nu e bine sa fii bolnav si nici sa iti doresti sa ajungi la spital, dar, de acum incolo, daca voi avea nevoie, stiu incotro sa ma indrept: direct catre acest spital. Echipele medicale de aici sunt o combinatie de seriozitate, profesionalism, la care se adauga latura umana, empatia. Recomand tuturor ca atunci cand descopera ca au o problema medicala, sa nu o neglijeze, asa cum am facut eu, ci sa actioneze imediat. Multumesc intregului spital!”.

 

 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)