Încă trei pacienţi au beneficiat de operaţii gratuite la spitalul nostru!

La primii nouă pacienţi beneficiari ai campaniei noastre (în cadrul căreia oferim pe tot parcursul acestui an, operaţii gratuite la fracturi instant) se alătură alţi trei pacienţi, printre care o octogenară, dar şi un copil.

La 86 de ani, operată cu succes

O pensionară din Oradea, un băiat de 12 ani din Zalău şi un orădean completează rândurile pacienţilor care au fost operaţi gratuit la spitalul nostru, în cadrul campaniei pe care am demarat-o în luna mai şi care se desfăşoară pe tot parcursul acestui an.

Octogenara G.E. (86 ani) a ajuns la noi marţi cu o fractură la mâna dreaptă (radio-carp). A necesitat intervenţie chirurgicală, ce a fost executată de echipa medicală condusă de dr. Tudor Dejeu. Cu toată vârsta înaintată, intervenţia chirurgicală a decurs fără complicaţii, iar miercuri, 21 iunie a.c., pacienta a şi fost externată în stare mult ameliorată de sănătate.

Campion la 12 ani

Un alt beneficiar al campaniei noastre este un campion la karate jujitsu. Edi are 12 ani, este din Zalău şi zilele trecute a venit în vacanţă la rudele de la Oradea.

Sâmbătă, 17 iunie a.c., chiar de ziua tatălui său (care îi este antrenor de karate) s-a accidentat când se dădea pe overboard în faţa blocului: a căzut lăsându-se cu toată greutatea pe mâna dreaptă. Marţi la prânz, băiatul, cu fractură de radius şi cubitus la mâna dreaptă, a fost adus la spitalul nostru, iar miercuri a  fost operat de echipa medicală condusă de dr. Remus Costea. Părinţii spun că nu ştiau de campanie şi că ar fi plătit oricum operaţia, doar să-şi vadă copilul sănătos. Au aflat de promoţie când au ajuns la spital. Înainte de externare, Edi ne-a relatat: „Din cinci în cinci minute veneau să mă întrebe ce fac. Înainte de operaţie, toţi de aici din spital m-au încurajat şi mi-au spus să fiu puternic, că totul va trece repede şi bine şi, peste câteva luni, nici nu o să-mi amintesc că am fost operat. Şi au mâncare de Master Chef!”.

„Mulţumim din suflet prietenului nostru Călin Farcaş, de la Spitalul Pelican pentru că el ne-a sfătuit să aducem aici copilul. Mulţumim întregii echipe de asistenţi, practicanţilor şi bineînţeles domnului doctor. Chiar nu avem cuvinte să spunem cât de mulţumiţi suntem. Aici eşti susţinut şi încurajat, de aceea recomand oamenilor care vor avea astfel de probleme să vină cu încredere la acest spital. Regretăm doar că nu ne-a trecut prin cap să venim direct aici”, adaugă părinţii.

În câteva luni, Edi va putea să îşi reia şi antrenamentele de karate jujitsu. Tatăl lui, cu centura neagră 5 dani la karate jujitsu, l-a dus pe Edi la sală când băiatul avea trei ani şi jumătate. În octombrie 2013, copilul a suferit o fractură la cap şi a fost îngrijit cu succes la Cluj, de dr. Florian Ştefan. La finele lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, Edi a participat la Campionatul naţional de karate de la Polonia, unde a luat locul IV la kata individual.

Cu medie extrem de bună şi la şcoala Simion Bărnuţiu de la Zalău, Edi ne-a spus (cu tonus foarte ridicat) înainte cu o oră de a fi externat de la spitalul nostru: „Campion eşti o zi, atunci când iei cupa. E important să devin campion în viaţă!”.

Mulţumiţi de modul în care băiatul lor a fost tratat, operat şi îngrijit, părinţii au acceptat în scris să ofere imagini cu fiul lor, pentru ca oamenii să vadă că nu e vorba de reclamă mascată, ci doar de faptul că la spitalul nostru au reuşit să redea copilului lor sănătatea.

„Au făcut tot să mă simt bine. Le mulţumesc!”

Orădeanul A.H. (33 ani) a beneficiat de campania spitalului nostru deşi nu a aflat de ea decât atunci când a ajuns la recepţie.

Duminică, 18 iunie a.c. orădeanul venea de la cumpărături şi a alunecat pe scările din faţa blocului pe care tocmai le spălase un vecin. Avea plase în mâini, pe care nu le-a lăsat în cădere şi s-a lovit la degetul mic de la mâna dreaptă. „Am dat un pumn la beton!”, spune A.H. care şi-a dat seama că e vorba de o fractură fiindcă locul i s-a inflamat aproape instant: „S-a rupt şi osul, se formase un fel de litera V”. A doua zi s-a prezentat la medicul de familie. Luni după-amiază nu a mai rezistat de durere şi s-a prezentat la medicul lui de familie. Marţi la prânz, orădeanul s-a prezentat la recepţia spitalului nostru şi a fost preluat de dr. Remus Costea. După investigaţii, pacientul a fost informat despre necesitatea intervenţiei chirurgicale: „Mi-a plăcut cum domnul doctor mi-a explicat situaţia mea, că aş putea să nu mă operez, să mi se gipseze, dar mâna va arăta urât şi voi avea dureri. Mi-a recomandat operaţia, iar eu am decis să-i ascult sfatul. Nu ştiam de promoţia aceasta. Am aflat aici, la spital. Miercuri dimineaţă m-am internat, la ora 12:30 am fost dus în sala de operaţie, iar la ora 15:30 am fost adus în salon. Nu mai am dureri. Am scăpat!”, spune pacientul, extrem de liniştit că şi-a recăpătat sănătatea.

„Sunt foarte mulţumit de ei toţi de aici fiindcă au făcut tot posibilul ca eu să mă simt bine. Chiar am vorbit cu colegul de salon, care e tot în grija dr. Costea, cât de frumos vorbeşte cu noi, cum şi-a dat silinţa să mă facă bine, mi-a arătat poze şi mi-a explicat tot ce îmi va face şi apoi ce mi-a făcut. Aşa că încurajez oamenii să vină la Spitalul Pelican cu încredere şi să nu aibă dubii, să fie siguri că vor fi îngrijiţi foarte bine de asistenţi, medici şi de toţi cei de aici!”.

Amintim că spitalul nostru oferă pe tot parcursul acestui an, în cadrul secţiei de Ortopedie şi Traumatologie, operaţii gatuite la fracturi de şold, inclusiv la cazurile care necesită protezare, fracturi la nivelul coapsei, la nivelul femurului, la nivelul genunchiului, la nivelul gleznei, la nivelul piciorului, la nivelul umărului, nivelul braţului, nivelul cotului, la nivelul antebraţului şi la nivelul mâinii.

Campania noastră a debutat în 15 mai şi a oferit până acum şi intervenţii chirurgicale gratuite pentru apendicită. Prin urmare, Campania noastră continua cu operaţiile gratuite la secţia de Ortopedie şi Traumatologie, cu cele specificate mai sus.