BUN VENIT dr. Dan Nechifor, medic primar Chirurgie cardiovasculara, de la Timisoara!

BUN VENIT dr. Dan Nechifor, medic primar Chirurgie cardiovasculara, de la Timisoara!

Spitalul Pelican Oradea adauga din nou plus valoare personalului medical al spitalului. Suntem astfel onorati sa va anuntam ca dr. DAN NECHIFOR, medic primar Chirurgie cardiovasculara, se alatura echipei Spitalului Pelican Oradea.

Dr NECHIFOR DAN se numara printre cei mai experimentati chirurgi cardiaci din tara, dupa o experienta de 24 de ani in cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara, unde s-a confruntat cu toate marile urgente chirurgicale cardiace: disectia acuta de aorta, chirurgia infarctului miocardic acut si a complicatiilor sale mecanice, disfunctiile acute de proteze valvulare cardiace, endocardita acuta. Este unul dintre promotorii chirurgiei cardiace moderne din Romania, fiind adeptul revascularizarii miocardice exclusiv arteriale, al chirurgiei valvulare reconstructive, avand in centrul preocuparii plastia de valva mitrala, chirurgia cardiaca minim invaziva si toracoscopica.

Dr. NECHIFOR DAN practica plastia de valva mitrala, inchidere de defect septal interatrial si excizie de mixom atrial sting pe cale toracoscopica videoasistata.

Dr. DAN NECHIFOR: „Utilizand tehnologie de ultima generație, Chirurgia cardiaca minim invaziva permite realizarea de plastii valvulare, inlocuiri valvulare și revascularizari miocardice fara taierea sternului, prin incizii limitate la nivel intercostal, soldate cu cicatrici minime si recuperare în 3 – 4 zile, permitand astfel mai repede reinsertia profesionala si sociala a pacientului”. Format in doua centre chirurgicale de referinta pentru chirurgia cardiaca din Paris - spitalul Pitie-Salpetrier si spitalul Necker - este un foarte bun cunoscator al patologiei cardiace congenitale, avand o cazuistica importanta in acest domeniu, cu un interes deosebit pentru plastia de valve aortica in bicuspidia aortica, corectia chirurgicala a bolii Ebstein si tratamentul chirurgical al anevrismelor de aorta ascendenta cu conservarea valvei aortice native (operatiile David si Yacoub).

Dr. DAN NECHIFOR: “Apreciez foarte mult initiativa Spitalului Pelican de a construi un centru dedicat patologiei cardiovasculare, entitate absolut necesara in aceasta zona a tarii. Aparatura spitalului este moderna si performanta, oferind pacientului siguranta maxima iar chirurgului confortul necesar pentru realizarea unei chirurgii precise de cea mai buna calitate. Sunt mandru de echipa medico-chirurgicala pe care spitalul Pelican a reusit sa o atraga. Un serviciu de cardiologie dedicat, posibilitatile de explorare sunt exhaustive, de la cele mai precise ecografii transtoracice si transesofagiene pana la explorare angiografica completa si imagistica avansata Angio CT si RMN cardiac, serviciul de Terapie Intensiva performant - toate acestea fiind premisele necesare pentru a putea aborda o patologie complexa si dificila”.

INFORMATII SI PROGRAMARI: Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:

online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)

Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.