Ambulanta

Serviciul de Ambulanta Pelican este parte integranta a Spitalului Clinic Pelican Oradea.

Infiintata in 2008, Ambulanta Pelican deserveste urgentele medicale din Bihor, din celelalte judete, dar si in strainatate si este in continua dezvoltare.

Ambulanta Pelican are sediul in proximitatea Spitalului Clinic Pelican Oradea, pe str. Corneliu Coposu nr. 2 Oradea.

Dotarile autospecialelor Ambulantei Pelican ating standardele tarilor vest europene (defibrilatoare, ventilatoare, injectomate etc) conferind calitate actului medical efectuat de echipajele medicale specializate.

Ambulanta Pelican dispune de personal medical, pregatit sa ofere primul ajutor specializat la orice ora din zi si din noapte, inclusiv in weekend si de sarbatori.

Prin educatia medicala continua (cursuri, programe speciale etc), personalul medical al Ambulantei Pelican este in masura sa ofere pacientilor tratamente de ultima generatie.

Numarul solicitarilor la cazuri de urgenta medicala a crescut in ultimii ani. Exponential a crescut si numarul evenimentelor publice la care Ambulanta Pelican este chemata sa ofere, la nevoie, prim ajutor medical specializat.

Echipajele medicale ale Ambulantei Pelican sunt solicitate astfel sa supravegheze si sa intervina, medicalizat, la manifestari socio-culturale de o mare diversitate, cu participarea a mii de oameni, precum si la evenimente sportive de mare anvergura.

Persoanele care au nevoie de ajutor medical in urgenta, cat si reprezentantii institutiilor, societatilor si ONG-urilor care organizeaza manifestari publice si au nevoie de sprijin medical in prespital din partea echipajelor medicale ale Ambulantei Pelican, pot face solicitari la numarul de telefon al Ambulantei Pelican: 0259.962.