Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

  • Acasă
  • Noutati
  • Ne implicam in preventia si tratarea afectiunilor oncologice la femei

11 oct. 2019

Ne implicam in preventia si tratarea afectiunilor oncologice la femei

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea a sustinut joi evenimentul „Preventia afectiunilor oncologice la femei”, organizat in dupa-amiaza zilei de joi, 10.10.2019, la sala mare a Primariei Oradea, de catre Organizatia Femeilor Liberale.

Participarea reprezentantilor SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea a avut scopul de a ajuta concret doamnele si domnisoarele prezente sa isi mentina sanatatea, oferindu-le vouchere cu GRATUITATE si REDUCERI la o serie de consultatii si investigatii.

Mai multi medici de diferite specialitati (Chirurgie, Oncologie, Urologie, Obstetrica-Ginecologie, Radiologie etc) au prezentat efectele devastatoare ale maladiilor de ordin uro-genital, au subliniat importanta prevenirii acestora, majoritatea vindecabile daca sunt detectate in faza de debut si au expus modalitati prin care afectiunile feminine pot fi evitate respectiv depistate in stadiu incipient.

Reprezentantii SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea au oferit tuturor celor aproximativ 100 de persoane prezente vouchere cu GRATUITATE SI REDUCERI pentru depistarea cancerului de col uterin, a afectiunilor ginecologice, a cancerului de san, dar si a osteopeniei si osteoporozei.

De altfel, SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea deruleaza din aceasta luna si pana la sfarsitul acestui an o campanie cu promotii ce ofera GRATUITATE si REDUCERI la o serie de servicii medicale dintre cele mentionate mai sus.

In plus, SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea dispune de cea mai avansata tehnologie chirurgicala pe plan mondial, CHIRURGIA RONBOTICA –  tehnologie cu ajutorul careia, medicii nostri, ultraspecializati in diverse domenii medicale, reusesc sa salveze si mai multi oameni cu felurite tipuri de cancer si afectiuni.

Mai jos puteti consulta atat promotiile pe care le oferim sub forma de vouchere, dar si informatii despre CHIRURGIA ROBOTICA, afectiunile care pot fi rezolvate mai bine si mai repede pentru pacient prin aceasta tehnica, dar si informatii despre „da Vinci” – aparatul de ultima generatie care dispune SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea pentru astfel de interventii chirurgicale de cea mai inalta performanta pe plan mondial.

           

                             CHIRURGIA ROBOTICA, pentru tratarea afectiunilor, inclusiv a cancerelor

SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA ofera posibilitatea bolnavilor de a fi operati prin cea mai moderna metoda chirurgicala minim-invaziva pe plan mondial: CHIRURGIA ROBOTICA. Acest tip de chirurgie, practicata in tarile dezvoltate, noua inca in Romania, da pacientilor sansa de a se vindeca intr-un timp cat mai scurt si cu mai putine zile de spitalizare.

Metodele de tratament chirurgical existente in lume:
Fiecare om care apeleaza la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea beneficiaza de tratament diferentiat si individualizat, cu aport medical interdisciplinar, dupa caz, functie de tipul si stadiul bolii, de eventuale afectiuni asociate, alte conditii legate de statusul bolnavului.
In functie de situatii, tratamentul interventional se poate realiza prin:
– chirurgie deschisa (cu incizii largi si timp de vindecare lent),
– chirurgie laparoscopica (incizii mici, cu timp de vindecare mai rapid)
– chirurgie robotica (cea mai mare precizie, cele mai mici incizii, riscul cel mai scazut de complicatii si cel mai scurt timp de vindecare si deci posibilitate de reinsertie sociala mult precoce).
Spre deosebire de laparoscopia conventionala, unde imaginea este proiectata 2D pe un monitor, in chirurgia robotica vizualizarea este 3D in profunzime, aproape reala, dandu-i chirurgului senzatia ca se afla acolo.
Domenii interventionale de CHIRURGIE ROBOTICA la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea:
Din luna august 2019, la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, CHIRURGIA ROBOTICA este folosita in urmatoarele domenii, pentru tratamentul interventional al unei game largi de afectiuni:

Chirurgie generala:
– cancer colo-rectal
– chirurgie bariatrica (pentru scadere in greutate)
– alte afectiuni
Urologie:
– cancer de prostata
– cancer renal
– cancer de vezica urinara
– alte afectiuni
Chirurgie toracica:
– cancer pulmonar
– alte afectiuni
Ginecologie:
– cancer uterin
– cancer ovarian
– endometrioza
– alte afectiuni

Cum poti beneficia de CHIRURGIE ROBOTICA la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea?
Pentru a beneficia de interventii chirurgicale robotizate în domeniul Chirurgiei, Urologiei, Chirurgiei toracice, Ginecologiei, va puteti programa:
– online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat personal de catre un medic al spitalului nostru
– la adresa de email callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat personal de catre un medic al spitalului nostru
– telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute).
INFORMATII DE BACKGROUND:

Despre robotul chirurgical da Vinci
Robotul da Vinci este un ansamblu computerizat, cu ajutorul caruia chirurgul realizeaza interventia cu o precizie mult mai mare decat in cazul chirurgiei laparoscopice.
Chirurgul efectueaza operatia prin controlarea ansamblului robotic si a procedurii chirurgicale.

Cum functioneaza robotul da Vinci:
Chirurgia robotica nu inlocuieste munca medicului chirurg, ci il ajuta pe acesta sa realizeze o interventie mai precisa decat cea laparoscopica, mai usoara pentru pacient. Pozitionat la o consola, chirurgul are percepția ca e acolo, in interior si opereaza, la fel ca in chirurgia clasica.Medicul controleaza bratele robotului de la o consola, de unde foloseste instrumente chirurgicale miniaturale (de cativa milimetri!) in mod mult mai precis chiar decat in cazul operatiilor laparoscopice. Instrumentele miniaturizate sunt montate pe 3 brațe robotice separate, cu un grad ridicat de dexteritate, care permit chirurgului sa efectueze miscari largi, dar de o precizie foarte mare si sa opereze in spatii foarte inguste din corp. Pe un al patrulea brat este montata o camera 3D, care permite marirea imaginii de peste 10 ori si care ghideaza chirurgul pe toata durata procedurii.

Avantajele CHIRURGIEI ROBOTICE:
Spre deosebire de tehnica laparoscopica, CHIRURGIA ROBOTICA prezinta urmatoarele avantaje:
– vizualizarea 3D este clara (marita de peste 10 ori),
– abordul structurilor anatomice este mult mai precis, datorita instrumentelor robotice mult mai fine,
– chirurgul are libertatea miscarilor mai ample (bratele robotului sunt articulate, se rotesc complet, permit o miscare naturala si mai ampla chiar decat cea realizata de mana umana, cu ajutorul unor instrumente mici)
– chirurgul realizeaza, de la nivelul consolei, o microdisectie sigura, sporind precizia intregii interventii chirurgicale.
Beneficiile CHIRURGIEI ROBOTICE
– incizii mici, cu pierderi de sange minime
– dureri si disconfort postoperator mai mici
– risc mai mic de infectii
– rata mai mica a complicatiilor
– timp mai mic de spitalizare
– reluarea mai rapida a activitatilor cotidiene.

DE RETINUT:
– robotul chirurgical nu e o masina care opereaza singura
– robotul chirurgical mareste imaginea de peste 10 ori si roteste bratele in pozitii imposibil de realizat altfel de mana umana
– chirurgia robotica are eficienta sporita in domeniile onco-chirurgicale
– chirurgia robotica creste mult calitatea actului medical, iar pacientul se reface mult mai repede.

 

                                             PROMOTII cu GRATUITATI SI REDUCERI:

Din data de 08.10. 2019 și pana in data de 31.12.2019, oferim GRATUITATI și REDUCERI la consultatii pentru depistarea afectiunilor grave, de ordin ginecologic respectiv a osteoporozei si a cancerului de san, dupa cum urmeaza:

1. Consultatii GRATUITE pentru depistarea afectiunilor ginecologice, in special a celor grave:
• pentru depistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin (cu bilet de trimitere de la medicul de familie catre specialitatea Obstetrica-Ginecologie)
• pentru depistarea precoce a leziunilor precanceroase ale sanului (cu bilet de trimitere de la medicul de familie catre specialitatea Obstetrica-Ginecologie)
• pentru depistarea si tratarea altor afectiuni ginecologice: infectii ginecologice (cu bilet de trimitere de la medicul de familie catre specialitatea Obstetrica-Ginecologie)
Subliniind ideea ca majoritatea afectiunilor ginecologice sunt vindecabile, iar importanta depistarii lor in stare de debut inseamna sanatate castigata pe termen mai lung, ne dorim sa ajutam prin aceasta promotie speciala cat mai multe doamne si domnisoare sa se bucure de o viata frumoasa si linistita, fara probleme de sanatate.

IMPORTANT:
Consultatiile GRATUITE sunt oferite zilnic, la cabinetele noastre de specialitate din Ambulatoriile SPITALULUI CLINIC PELICAN din Oradea, situate in cartierul Rogerius – pe str. Corneliu Coposu nr. 2 respectiv in cartierul Nufaru – pe str. Constantin Nottara, bloc C8-C10.
Pentru a beneficia de aceste consultatii GRATUITE, rugam pacientele sa se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie, pe care sa fie notat unul din diagnosticele mentionate mai sus.
Promotia e valabila pana la sfarsitul anului.

Pentru programari, va rugam sa sunati la Call Center 0259.444444.

2. Promotii cu REDUCERE
Pacientele beneficiaza de Osteodensitometrie DEXA pentru depistarea osteoporozei si a osteopeniei. Promotia include doua segmente pentru care pacienta are de achitat 50 lei:
– examinare DEXA sold bilateral ( 2 segmente)
– examinare DEXA sold si coloana lombara ( 2 segmente)

Informatii utile:
Osteodensitometria este investigatia paraclinica de masurare a densitatii osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoza, iar la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, examinarile se realizeaza cu aparatul ultraperformant DEXTRUM OSTEODENSITOMETRU.
Osteodensitometria DEXA este investigatia cea mai moderna pentru detectarea osteoporozei si foloseste raze X, de densitati diferite, ce strabat osul, permitand aprecierea gradului de reducere a densitatii osoase. Investigatia nu este dureroasa si se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul soldului (colul femural e cel mai expus fracturarii osteoporotice), coloanei vertebrale lombare si antebratului. Scorurile obtinute prin aceasta investigatie permit diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei, pe baza careia pacientii beneficiaza de abordare terapeutica diferita, personalizata.
Osteoporoza este o boala care poate crea multe neplaceri pacientilor, ducand uneori la impotente functionale foarte grave si chiar la deces. Depistata din timp, se instituie un tratament eficace evitand astfel aceste neplaceri mentionate anterior.

IMPORTANT:
Pacientii se pot prezenta fara bilet de trimitere.
Investigatia in PROMOTIE este oferita zilnic, in Ambulatoriul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (cartierul Rogerius), situat pe str. Corneliu Coposu nr. 2, Oradea.
Promotia e valabila pana la sfarsitul anului.

Pentru programari, va rugam sa sunati la Call Center 0259.444444.

3. Promotii cu REDUCERE 50% la mamografie si ecografie mamara:
– mamografie bilaterala (pacienta are de achitat 80 lei)
– Ecografie bilaterala – (pacienta are de achitat 75 lei)

IMPORTANT:
Pacientele se pot prezenta la aceste doua investigatii fara bilet de trimitere.
Aceste investigatii sunt oferite zilnic, in Ambulatoriul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (cartierul Rogerius), situat pe str. Corneliu Coposu nr. 2, Oradea.
Promotia e valabila pana la sfarsitul anului.

Pentru programari, va rugam sa sunati la Call Center 0259.444444.

Stiri asemanatoare