Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

  • Acasă
  • Noutati
  • Zeci de viitoare mamici au invatat 7 pasi importanti pentru nastere

1 oct. 2019

Zeci de viitoare mamici au invatat 7 pasi importanti pentru nastere

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea și reprezentantii Stem Cells Bank au oferit la circa 70 de persoane informații practice, necesare pentru noua calitate pe care urmează să o dobandeasca, aceea de a fi părinte.


La intalnirea din 25 septembrie, de la Hotel Double Tree by Hilton, viitoarele mamici, dar și viitorii tatici prezenti, au aflat, in cadrul unui seminar interactiv, cum trebuie sa se pregateasca pentru momentul nasterii. „7 pași pentru a fi pregatita cand mergi la maternitate” a fost seminarul organizat de Stem Cells Bank impreuna cu SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea si a avut ca scop informarea persoanelor interesate despre subiecte de interes maxim pentru viitorii parinti: de la adaptarea la starea de sarcina, pana dupa nastere, de la alegerea maternitatii si documentele de care ai nevoie pentru certificatul de nastere al copilului, pana la alimentatie si alaptare, dar si importanta recoltarii celulelor stem din cordonul ombilical, la nasterea micutului.

.
Medicii SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea, dr. Anca Huniadi, medic la sectia de Obstetrica – Ginecologie, dr. Liana Antal, medic șef al acestei sectii si dr. Camelia Rusu, medicul sef al sectiei de Neonatologie a spitalului nostru au explicat celor prezenti cum se pot pregăti și cum isi pot mobiliza resursele emotionale, fizice si mentale pentru a trece cu bine de provocarile acestei experiențe.
DR. ANCA HUNIADI: „Incepand cu momentul conceptiei, sunt convinsa ca sarcina e o minune, copiii sunt un dar, iar nasterea valideaza insasi conditia femeii. La fel cum cred ca femeia are dreptul de a dispune de propriul ei corp, cred ca este libera sa aleaga si asupra nasterii. Datoria noastră, ca medici, este sa monitorizam sarcina, sa informam pacienta si sa ii asiguram cea mai buna asistenta la nastere. Imi doresc ca pacientele sa isi aduca aminte cu placere de aceasta experienta a vietii lor”.
ORGANIZATOR Stem Cells Bank: „Din punctul nostru de vedere a fost o seara placuta pentru toata lumea, informatiile au fost interesante pentru toata lumea si energia evenimentului a fost una pozitiva”.
Ca la orice seminar de pana acum organizat de Stem Cells Bank si SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, tombola cu surprize a fost un punct forte, care mereu binedispune participantii.


Cel mai mare castig al participantilor este ca au aflat:
– ce sa faca in cazul in care gravida naste la stat / la privat;
– diferentele dintre nasterea naturala / prin cezariana / acasa;
– cum sa se familiarizeze gravida cu locatia si personalul care o va asista la nastere;
– ce se intampla in momentul internarii;
– documentele necesare la internare, dar si pentru inregistrarea nou-nascutului;
– cum se intocmește certificatul constatator al nașterii, precum și certificatul de naștere al copilului;
– cum se desfasoara nasterea;
– cum se recolteaza celulele stem printr-o procedura foarte simpla si inofensiva;
– ce se intampla in perioada de imediat dupa nastere (vei afla raspunsuri la intrebari precum: Ce mananc? Cum ma plimb? Cum ma spal? Cine ma poate vizita si ce are voie sa mi aduca?);
– cand si cum se face externarea;
– cum sa te pregatesti pentru a pleca acasa si cum se pregateste casa ca sa le primeasca pe mamici si pe noii membri ai familiei.

IMPORTANT
Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute).

Stiri asemanatoare