Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Reumatologie

Despre specialitate

Cabinetul de reumatologie din cadrul Spitalului Pelican pune la dispozitia pacientilor sai servicii de diagnostic si tratament in reumatologie, la cele mai inalte standarde de calitate, servicii in regim privat sau conventionate cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS)

Reumatologia este o ramura a medicinei interne care se ocupa cu diagnosticul si managementul bolilor reumatice si musculoscheletale, incluzând boli degenerative si inflamatorii articulare acute si cronice, boli de tesut conjunctiv, boli de tesuturi moi si sindrome musculoscheletale dureroase cronice.

Consultatiile sunt sustinute de servicii complete de Radiologie Imagistica Medicala (RMN, CT, radiologie conventionala), ecografie, o gama completa de analize de laborator, alte consulturi interdisciplinare, necesare pentru certificarea diagnosticului si stabilirea unui tratament adecvat.

Afectiunile reumatologice frecvent întâlnite sunt : artrozele (artroza soldului, artroza coloanei vertebrale, artroza genunchiului, artroza mainii), artrita psoriazica(2),  osteoporoza, reumatisme abarticulare (tendinite, sinovite, periartrite, bursite), poliatrita reumatoida (1), spondilita anchilozanta(3), artrite septice, artritele reactive, lombosciatica, guta (4) si pseudoguta, lupusul eritematos sistemic, sclerodermie(5), polimialgia reumatica, reumatisme intalnite atat la persoanele varstnice cat si la persoanele tinere.

Medicii reumatologi ai Spitalului Pelican evalueaza pacientul pentru aflarea unui diagnostic, tratează afecţiunile reumatice şi bolile musculoscheletale, medicamentos si recomanda, daca este cazul, proceduri de fizioterapie, în colaborare cu medicii de recuperare medicală ai spitalului.

Spitalizarea se face prin programare, in rezerve cu doua paturi. Fiecare rezerva are baie proprie. Pacientul are la dispozitie: halat, prosoape, papuci, obiecte de toaleta de unica folosinta, un buton prin care poate apela direct asistentele de pe sectie. Pe toata durata spitalizarii, pacientul beneficiaza de mai multe tipuri de meniuri personalizate in functie de afectiuni (3 mese si 2 gustari zilnic), meniuri strict monitorizate de dieteticienii spitalului.

Prin existenta acestui departament venim efectiv în sprijinul bolnavilor, în sensul ca acestia nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pentru diagnostic  si tratamente extrem de costisitoare, la clinici de specialitate din strainatate.MediciTarife

Tip serviciu

Preț

Reumatologie

Determinarea indicelui de presiune glezna/brat

1441

Infiltratie articulara (fara medicatie)

70 lei

Consultatie control cronici

140 lei

Consiliere (cronici) igieno-dietetica

140 lei

Consultatie control

190 lei

Consiliere igienico-dietetica

180 lei

Consultatie initiala

210 lei

Bilant musculo-scheletal

190 lei