Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Oncologie

Despre specialitate

Echipa de profesionisti din cadrul Departamentului de Oncologie al SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea este axata pe nevoile pacientilor dorind sa ofere pacientilor cu afectiuni oncologice cele mai bune servicii medicale din domeniul oncologic.

Efectuam intr-o ambianta plăcuta:

 • examen clinic de depistare si control al afecţiunilor oncologice,
 • luarea in evidenta a pacientului oncologic,
 • urmarirea si tratamentul ambulator ale afectiunilor oncologice,
 • screeningul cancerului mamar si de col uterin,
 • eliberarea retetelor compensate si gratuite,
 • referate si scrisori medicale,
 • hormonoterapie, chimioterapie, terapie moleculara tintita si imunoterapie.

Pacientii nostri beneficiaza de SPITALIZARE DE ZI GRATUITA, atat pentru evaluarea periodica, cat si pentru administrarea tratamentului specific oncologic.
De asemenea, participarea echipei medicale la studii clinice internationale permite accesul pacientilor la terapii inovatoare si de ultima generatie.
Serviciile medicale se acorda in mod gratuit pentru pacientii asigurati.
Punerea diagnosticului de cancer reprezinta prima actiune dintr-un lung proces de tratare a cancerului. SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea pune la dispoziţie servicii de imagistica de inalta performanta si personal medical ultraspecializat si dedicat, avand posibilitatea efectuarii de ecografii mamare si generale, inclusiv Doppler, mamografii, computer tomografii si rezonanta magnetica nucleara, necesare diagnosticului si  bilanţului oncologic pre si postterapeutic. Colaborarea interdisciplinara face posibila abordarea complexa a pacientului, benefica mangementului fiecărui caz oncologic.
Tratamentul oncologic administrat (chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie, tratament paliativ) in regim de spitalizare de zi este GRATUIT prin Programul National de Oncologie si se administreaza pe baza de programare, intr-o ambianta placuta, intima si fara stres.
Este posibila si internarea in regim continuu in cadrul Spitalului Pelican, in cazul in care complicatiile bolii sau ale tratamentului oncologic o impun.

Screeningul pentru cancerul mamar

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea pune accentul pe preventia acestei afectiuni, cu scopul de a proteja cat mai multe femei.

Importanta screeningului pentru cancerul mamar rezida din

 • incidenta ridicata a cancerului mamar in randul femeilor,
 • prezentarea la medic in faze avansate
 • morbiditatea asociata bolii.

Depistarea precoce a leziunilor suspecte la nivel mamar poate contribui la cresterea ratelor de vindecare si imbunatatirea ratelor de supravietuire la 5 respectiv 10 ani.
In Romania nu exista un program national de screening pentru cancerul mamar, asa cum e in cazul screeningului pt cancerul de col uterin. Acesta este motivul pentru care multe doamne si domnisoare se prezinta la medic in stadii avansate de cancer mamar, fapt ce atrage dupa sine o morbiditate mai mare si costuri ridicate de ingrijire medicala.

Screeningul pt cancerul mamar consta in:

 • autopalpare
 • examen clinic la specialist
 • examen imagistic (mamografie, ecografie in functie de varsta)
 • investigatii ulterioare pentru leziunile suspecte (RMN mamar, punctie biopsie mamara, etc).

Nu exista un consens international cu privire la debutul screeningului activ, dar decada de varsta de 40-50 ani reprezentand momentul optim pt debutul controalelor anuale. Individual, in functie de incarcatura familiala a fiecarei persoane, putem avea in discutie un debut al screeningului la varste si mai tinere.
Informarea si educatia sanitar-medicala reprezinta un punct important in pastrarea unei stari de sanatate optima.

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, pune astfel acest aspect pe primul loc in practica zilnica, in beneficiul pacientilor.

 MediciTarife

Tip serviciu

Preț

Oncologie

Consultatie control

- lei

Consultatie initiala

- lei

Ingrijirea PORT-A-CATH?

70 lei

Consultatie Radioterapie

140 lei