Centrul de Chirurgie Robotica Asistata DaVinci

Centrul de Chirurgie Robotica Asistata DaVinci

Robotul DaVinci este acum mai aproape de tine la Spitalul Pelican!

Robotul daVinci reprezinta cel mai inalt nivel de abord minim invaziv al unei afectiuni. Robotul este dotat cu niste brate care permit vizualizare tridimensionala, comparativ cu chirurgia laparoscopica, unde medicii lucreaza in doua planuri.

Bratele robotului daVinci sunt aproape ca niste degete, tridimensionale, ceea ce inlesneste mult actiunea specialistului. De asemenea, posibilitatea de vizualizare 3D este extrem de importanta, ajutand medicul sa stabileasca cu precizie cum abordeaza formatiunile supuse interventiei chirurgicale.

Mai mult decat atat, doctorul foloseste o consola de unde urmareste si comanda, practic, miscarile robotului daVinci, dar actiunea in sine apartine robotului, sigur, directionat de medic.

Robotul daVinci este recomandat in afectiunile oncologice, patologia colorectala, cea hepatica, pancreatica, urologie, in chirurgia generala.

Beneficii pentru pacienti

Cele mai importante beneficii pentru pacienti sunt reducerea procedurii chirurgicale, micsorarea duratei lui de sangerare si alte riscuri asociate, o precizie crescuta a interventiei, incizii mai mici, ca urmare cicatrici mult reduse. Robotul este folosit in spitale din lumea intreaga, iar potrivit producatorului, se numește „da Vinci”, deoarece „studiul anatomiei umane a lui Leonardo da Vinci a dus, in cele din urma, la proiectarea primului robot cunoscut in istorie”.

  • Pierderi scazute de sange
  • Rata reduse a complicatiilor
  • Mai putine zile de spitalizare
  • Incizii mai mici
  • Indepartare precisa a tesutului canceros
  • Recuperare mai rapida

Robotul da Vinci presupune cel mai inalt nivel de abord minim invaziv, folosind un sistem de vizualizare 3D si brate in miscare tripla, fata de doar doua planuri in chirurgia laparoscopica. 

Cu riscuri mult diminuate fata de interventia chirurgicala laparoscopica, da Vinci sustine recuperarea rapida a pacientului cu beneficii uluitoare pentru acesta.

Cu precadere destinat interventiilor oncologice, pentru ca permite un abord foarte clar al structurilor anatomice, da Vinci va fi folosit la Oradea si in interventii de chirurgie generala, urologice, dar si ginecologice.

Date fiind caracteristicile robotului, mai ales precizia, da Vinci poate fi folosit in tot ce inseamna chirurgie de mare finete.

Contact

Call Center: 0259 444 444

Luni - Vineri: 07:00 - 21:00

Sambata: 08:00 - 20:00

Adresa: Str. Coposu nr. 2, Oradea, jud. Bihor

Centrul de Chirurgie Robotica Asistata DaVinci

Centrul de Chirurgie Robotica Asistata DaVinci
Str. Corneliu Coposu, nr. 14A-14B
0259 444 444

Luni - Vineri: 07:00 - 21:00
Sambata: 08:00 - 20:00