Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON STOP cu linii de garda pentru sectii medicale si chirurgicale! Info: 0259 444 444, callcenter@spitalpelican.ro, online

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Despre Spitalul Pelican

Spitalul Pelican are o suprafata de peste 4.000 mp, distribuiti pe 4 nivele. In momentul de fata este cel mai mare spital privat din tara din punct de vedere al numarului de internari; spitalul are 138 de paturi impartite in saloane de 1 sau 2 paturi. Toti pacientii beneficiaza de monitorizarea starii de sanatate 24h/24h, 7 zile din 7. Fiind un spital privat, siguranta si confortul pacientilor  a fost pus pe primul loc, toate paturile fiind reglabile electric, saloanele fiind prevazute cu televizoare, prize rapide de oxigen si vacuum, sistem de alarmare a asistentei, monitor de functii vitale si sisteme de administrare a medicatiei intravenoase cu autocontrol. Blocul operator are in prezent 8 sali de operatie; dotarea tehnica exceptionala, precum si sistemele inovatoare de control a sterilizarii si integritatii aerului din salile de operatie (climatizare automata cu flux laminar), a sterilizarii instrumentarului chirurgical, instalatie de apa sterila, sunt doar cateva dintre atuurile spitalului Pelican. Tehnicile operatorii minim invazive, dublate de tehnica medicala extrem de performanta si unica in zona (de ex. litotriptor extracorporeal, unitate de electrochirurgie de inalta performanta cu Ligasure, unitate de ablatie cu radiofrecventa, sisteme videoendoscopice de inalta calitate) scurteaza durata de spitalizare si recuperare a pacientilor internati. Specialitatile chirurgicale abordate cu succes (aprox. 450 de interventii/luna) sunt urmatoarele: ortopedie, urologie, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, oftalmologie, ORL, neurochirurgie. Pe langa specialitatile chirurgicale, pacientii pot beneficia de tratamente si internari si pentru urmatoarele specialitati medicale: gastroenterologie, cardiologie, medicina interna, neurologie, diabetologie, dermatologie.

Spitalul Pelican este acreditat de MSP ca si spital clinic si are contract de prestari servicii pentru spitalizare cu CJASSBH.

Spitalul beneficiaza de o sala de curs moderna dotata cu LCD, negatoscop, laptop, videoproiector, acces internet.

Policlinicile Pelican totalizeaza peste 1.500 mp distribuiti in peste 40 de cabinete medicale; medicii colaboratori sau angajati, in numar de peste 200, asigura consultatii medicale, tratamente si investigatii de luni pana vineri de la 8 la 20, sambata de la 8 la 12. Specialitatile medicale sunt urmatoarele: ortopedie, oftalmologie, urologie, ORL, ginecologie, chirurgie generala, pneumologie, cardiologie, dermatologie, gastroenterologie, endocrinologie, alergologie, neurologie, medicina muncii, diabetologie, medicina de familie, ecografie, neurochirurgie, medicina generala, psihiatrie, oncologie, medicina interna, stomatologie. Policlinicile Pelican au incheiate contracte de prestari servicii pentru toate tipurile de consultatii cu CJASSBH.

Laboratorul Pelican are o suprafata desfasurata de aproximativ 400 mp, iar compartimentele de hematologie, biochimie, hemostaza, imunologie, serologie, bacteriologie si anatomie patologica functioneaza dupa acreditarea RENAR (ISO 15189) si ASRO (ISO 9001). Laboratorul are 5 puncte de recoltare, probele prelevate fiind prelucrate in laboratorul central din Oradea. Laboratorul Pelican este singurul laborator din zona care efectueaza teste de imunohistochimie precum si teste de imunocompatibilitate si virale pentru transplantul de organe. Laboratorul Pelican are incheiate contracte de prestari servicii pentru toate tipurile de analize de laborator cu CJASSBH,  in limita fondurilor disponibile.

Imagistica  Pelican beneficiaza de cea mai completa si mai performanta dotare tehnica din zona. Practic, prin diversitatea metodelor de investigatie pe care le poate executa, ORICE afectiune poate fi localizata si interpretata. Imagistica Pelican opereaza cel mai complex aparat cu rezonanta magnetica, un computer tomograf cu cel mai complet software de reconstructie si scanare, ecografe ultraperformante si de asemenea, echipamente clasice de radiografie si mamografie. Toate investigatiile de mai sus se pot face atat contra cost, cat si pe baza de trimiteri de la medicul specialist in cadrul contractului cu CJASSBH, in limita fondurilor disponibile alocate centrului.

Maternitatea Pelican are o capacitate de 23 de paturi de spitalizare, cuprinzând sectia de obstetrică-ginecologie si neonatologie, rezerve single si duble cu baie proprie, televizor si internet, aparatura de ultima generatie, dar si ambulatoriu de specialitate. Aici femeile au parte de cea mai atentă supraveghere, monitorizare si investigatii clinice pe tot parcursul sarcinii precum si postnatal.

Ambulanta Pelican are 9 masini de interventie si transport medical, asigurand transportul a peste 2.000 de pacienti lunar, dintre care aproximativ 500 de cazuri sunt solicitari facute direct serviciului de ambulanta Pelican. Personalul serviciului de ambulanta efectueaza externari din spitalele din Oradea, inclusiv cele din spitalul Pelican, tratamente la domiciliu, raspunde la solicitari de urgenta, efectueaza trasporturi asistate de medic in tara si peste hotare la clinici de specialitate. Dispeceratul ambulantei raspunde raspunde solicitarilor 24h/24h, 7 zile din 7 – serviciile efectuate se deconteaza de catre CJASSBH, in limita fondurilor disponibile.

Farmaciile Vitamina si Via Sana asigura medicatia pacientilor spitalului si a policlinicilor Pelican, dar si celorlati pacienti oradeni; pentru completarea si finalizarea schemelor de tratament, experienta de peste 15 ani in domeniu, legaturile stranse dintre producatori/distribuitori de medicamente si farmacisti asigura tot necesarul de medicamente destinat circuitului deschis – practic, ORICE medicament comercializat pe piata din Romania poate fi livrat catre consumatori. Cele 2 farmacii asigura atat medicatia decontata de CJASSBH, CASAOPSNAJ, Casa Transportatorilor, dar si contra cost pentru pacientii care doresc metode de tratament mai complexe, nedecontate de casele de asigurari mentionate mai sus.

Optica Medicala este prezenta pe piata oradeana de mai bine de 10 ani, experienta si orientarea spre calitate, au contribuit enorm la cresterea calitatii vietii pacientilor deficiente de vedere; ramele si lentilele comercializate prin cele 2 puncte ale opticii Vitamina sunt destinate atat pacientilor cu bugete reduse, cat si celor mai pretentiosi, care isi doresc ca ochelarii sa fie atat o metoda de corectare a vazului, dar si un accesoriu la moda.