Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Neurochirurgie

Despre specialitate

Compartimentul de neurochirurgie din cadrul Spitalului Pelican oferă pacienţilor servicii de calitate, cu aparatură performantă, de ultimă generaţie atât în ambulatorul de specialitate cât şi prin spitalizare continuă.

Serviciul de neurochirurgie dispune de mijloace moderne de investigaţie neuroimagistică (CT, RMN) care scad durata medie de spitalizare.

Blocul operator este dotat cu aparatura medicală conform standardelor europene (masă neuro-chirurgicală, aparat de radiologie mobil C-Arm, electrocauter mono si bipolar, craniotom, neuroendoscop).

Patologia abordată este vastă şi cuprinde:

  • traumatologia cranio-cerebrală (hematoame extradurale, subdurale, intracerebrale, plăgi cranio-cerebrale, etc.); În cazul acestor afectiuni craniotomul de care dispunem ne permite refacerea cutiei craniene, iar computerul tomograf realizează evaluarea postoperatorie, în dinamică, a stării de sănătate a pacientului.
  • traumatologia vertebro-medulară;
  • malformatii congenitale cranio-cerebrale (ex. Hidrocefalia internă congenitală);
  • tumori cerebrale si vertebro-medulare (meningioame, schwannoame, etc.);
  • patologia degenerativă spinală (hernii de disc, stenoze de canal spinal);

Această patologie poate fi rezolvată atât prin tehnicile chirurgicale clasice (hemilaminectomie sau fenestratie, cu foraminotomie si ablatia discului herniat), cât si minim invaziv, prin neuroendoscopie spinală. Aparatul de radiologie mobil C-Arm din sala de operaţii ne oferă posibilitatea unui reperaj radiologic precis intraoperator astfel încât incizia si defectul osos sunt minime.

Prin neuroendoscopie spinală se realizează o incizie de aprox. 2 cm, o fenestratie minimă cu ablatia in totalitate a herniei de disc sub control vizual permanent. Neuroendoscopia spinală permite o mobilizare precoce postoperator (6-10 ore) si o recuperare medicală activă făcând posibilă reintegrarea socială rapidă a pacientului, fără modificarea majoră a stilului de viată anterior operatiei.

Recuperarea medicală este initiată chiar din prima zi postoperator, sub supravegherea competentă a colegilor din compartimentul de fiziokinetoterapie.MediciTarife

Tip serviciu

Preț

Neurochirurgie

Suprimare fire sutura

40 lei

Pansamentul plagilor simple

70 lei

Infiltratie paravertebrala (fara medicatie)

90 lei

Pansamentul plagilor complicate

105 lei

Igiena posturii coloanei vertebrale

170 lei

Consultatie control

190 lei

Evaluarea posturii cranio-cerebrale

180 lei

Evaluarea posturii coloanei vertebrale

180 lei

Consiliere reguli de igiena cervico-cerebrale

190 lei

Consultatie initiala

210 lei

Sutura plaga (cu anestezie locala)

420 lei