Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Endocrinologie

Despre specialitate

Endocrinologia – „medicina glandelor cu secretie interna si a hormonilor” – este stiinta ce studiaza structura si functia sistemului endocrin, sinteza si actiunea hormonilor, statusul lor fiziologic si patologic.

Cabinetul medical de endocrinologie din cadrul Spitalului Pelican Oradea pune la dispoziţia pacientilor săi consultaţii de specialitate, investigatii şi consiliere terapeutică in domeniul patologiei endocrine:

  • gusa endemica si complicatiile ei
  • nodulii tiroidieni (benigni si maligni)
  • disfunctiile tiroidiene (hipotiroidismul, hipertiroidismul, blolile tiroidiene autoimune: Boala Basedow-Graves, tiroidita Hashimoto)
  • consiliere in tratamentul obezitatii
  • patologia legata de metabolismul calciului (disfunctii ale glandelor paratiroide, osteoporoza)
  • patologia glandelor suprarenale
  • patologia testiculara
  • patologia ovariana: tulburari de ciclu menstrual, menopauza, infertiliatea
  • patologia neuroendocrina si hipofizara
  • endocrinologia pediatrica (tulburari de crestere, puberatea precoce si tardiva)

Patologia endocrină – de la guşa endemică la osteoporoză şi de la tulburările de creştere a copilului la tumori – este una majoră, cu o morbiditate ridicată, afectează populaţia de orice vârstă şi de ambele sexe.

Serviciile noastre de endocrinologie vizează atât consultaţii clinice, recomandarea si interpretarea  unor investigaţii paraclinice (dozari hormonale, ecografii, radiografii, CT, RMN, examinare DXA) pentru elucidarea diagnosticului, stabilirea conduitei terapeutice si urmărirea evoluţiei.

De asemenea  se poate efectua: ecografie endocrina, punctie citologie aspirativa sub ghidaj ecografic a nodulilor tiroidieni.

In cadrul departamentului de endocrinologie si Spitalului Pelican se pot efectua internari de zi sau continue pentru o evaluare corecta endocrino-metabolica si tratament adecvat de specialitate. (dozari hormonale la standarde europene, teste de stimulare si teste de supresie, ecografii, radiografii, consulturi interdisciplinare).MediciTarife

Tip serviciu

Preț

Endocrinologie

Ecografie tiroida

170 lei

Consultatie control

190 lei

Evaluare endocrino-metabolica

180 lei

Consultatie initiala

210 lei

Consultatie initiala (include ecografie de tiroida)

300 lei