Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Diabet, Nutriție si Boli Metabolice

Despre specialitate

In Spitalul Pelican, compartimentul de Diabet, Nutritie si Boli metabolice  asigura consultatii in regim de ambulator si spitalizare de zi sau continua.

Serviciile medicale sunt adresate pacientilor cu diabet zaharat, obezitate, dislipidemie, hiperuricemie.Exista pachete de servicii medicale adaptate necesitatilor pacientilor.

In cadrul Spitalului Pelican si Ambulatorului de specialitate se deruleaza Programul National de Diabet , astfel ca pacientii beneficiaza de toate facilitatile oferite de acest program, beneficiind totodata de consultatii gratuite in ambulator si de prescriptii gratuite de medicatie antidiabetica orala si insulina.

In ambulator se asigura urmatoarele servicii medicale:

  • diagnosticul clinic, paraclinic si tratamentul pacientilor cu diabet zaharat , obezitate, dislipidemie, hiperuricemie.
  • depistarea si tratarea  diabetului zaharat si a complicatiilor  sale,  fiind posibila colaborarea cu alte specialitati: oftalmologie, neurologie, cardiologie, chirurgie, ortopedie
  • consultatii si prescriptii gratuite pentru pacientii diabetici in cadrul  programului national de sanatate
  • consiliere nutritionala destinata pacientilor cu  diabet zaharat, obezitate, dislipidemie si alte boli metabolice
  • exista posibilitatea efectuarii testelor rapide de determinare a glicemiei, colesterolului si trigliceridelor si determinarii hemoglobinei glicozilate

Spitalizarea de zi se adreseaza pacientilor care necesita efectuarea unui bilant clinico-biologic  in scopul depistarii complicatiilor, evaluarii  metabolismului glucidic, lipidic si protidic, ajustarii terapiei antidiabetice , a tratamentului complicatiilor  si a afectiunilor asociate.

Spitalizarea continuua se adreseaza pacientilor care prezinta dereglari metabolice grave, complicatii care necesita monitorizare si terapie prelungita.

Dotarea cu aparatura de specialitate este asigurata la standarde occidentale; pe langa conditiile de spitalizare care sunt la cele mai inalte standarde, se acorda o mare atentie alimentatiei pacientului: meniurile sunt diversificate si evaluate cantitativ si calitativ astfel incat sa asigure necesarul caloric si nutritiv pentru fiecare pacient in functie de tipul afectiunii pentru care pacientul este spitalizat.

In cadrul departamentului isi desfasoara activitatea medici primari de diabet , nutritie si boli metabolice care sunt preocupati continuu de acordarea de servicii medicale care sa corespunda cerintelor pacientilor si sa asigure realizarea de servicii medicale adaptate continuu la nevoile pacientilor cu diabet. Suntem o echipa de medici care cu profesionalism si eficienta dorim sa asiguram pacientilor servicii medicale de calitate si sa contribuim la imbunatatirea calitatii vietii si cresterea sperantei de viata a pacientilor cu diabet zaharat si boli metabolice.MediciTarife

Tip serviciu

Preț

Diabet; Nutritie si Boli Metabolice

Consultatie control

- lei

Consultatie initiala

- lei

Glicemie (test rapid)

12 lei

Test Incarcare la glucoza

95 lei

Educatie pentru diabet

140 lei

Consultatie de control nutritie

190 lei

Consultatie nutritie - dieta personalizata

210 lei

Pachet consultatie nutritie - dieta personalizata

290 lei