Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Chirurgie generală

Despre specialitate

În sectia Clinica de Chirurgie Generala a Spitalului Pelican din Oradea se efectuează o gama complexă si completă de intervenții pe cale minim invazivă (laparoscopică) sau clasică, precum: colecistectomii (inclusiv colecistectomii laparoscopice SILS ‐ printr‐o singură incizie ‐ chirurgie fără cicatrici), apendicetomii, tratamentul chirurgical al ocluziei/ peritonitei, drenajul abceselor (mamar, periananal, hepatic, intraperitoneal), cura chirurgicala a eventratiei pe cale clasică și laparoscopică, a herniilor, a prolapsului anal, a hemoroizilor, tiroidectomii. De asemenea echipa chirurgicală a Clinicii de Chirurgie a Spitalului Pelican are o vastă experiență în chirugie oncologică digestivă, având printre cele mai mari experiențe din țară în chirurgia laparoscopică a tumorilor maligna a colonului și rectului, precum și rezecții asociate de metastaze hepatice.

O altă ramură a chirurgiei în care echipa excelează la nivel național este chirurgia bariatrică, a slăbitului, care se adresează pacienților obezi și care are rezultate spectaculoase atât prin slăbirea în greutate, dar și pentru reducerea și vindecarea chiar a comorbidităților asociate obezității. Blocul operator complet utilat cu echipamente chirurgicale de ultimă generație, și care sunt folosite la maximum de personal calificat atât în țară cât și în străinătate, este disponibil la orice oră pentru intervenții chirurgicale complexe clasice și laparoscopice programate sau de urgență.

Clinica Chirurgie a Spitalului Pelican pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minima invazivitate în orice domeniu, având experiență largă în acest domeniu, cu multe intervenții în premieră în județul Bihor, și printre cele mai mari experiențe naționale pentru multe dintre patologiile și tehnicile operatorii minim invazive.

Blocul operator este conectat cu sectia de Anestezie Terapie Intensiva, avand posture (paturi cu toate functiunile actionate electric) cu sistem de console deasupra patului continand prize de gaze medicale, prize electrice, lumina de noapte,precum si suporturile pentru monitoare,ventilatoare, injectomate si perfuzomate în fiecare salon, efectiv făcând din întreaga secție de chirurgie o potențială secție de terapie intensivă.

Departamentul de ATI este prevazut cu centrala proprie de tratare a aerului, asigurand un grad adecvat de asepsie. In cadrul departamentului exista posibilitatea ca orice rezervă să fie transformată instantaneu si în rezervă septică de terapie intensiva. Întreg personalul medical și auxiliar fiind antrenat special pentru orice fel de terapie necesară fie de chirurgie sau de terapie intensivă.

Spitalizarea se face in rezerve de un pat sau doua. Fiecare rezerva are baie proprie.

Paturile din rezerve sunt motorizate cu 5 segmente si , de asemenea, exista consola de gaze medicale si prize electrice deasupra fiecarui pat.

Pacientul are la dispozitie: halat, prosoape, papuci, avand buton de „call nurse” cu ajutorul caruia poate apela si comunica direct cu asistentele de pe sectie si cu alte persoane din afara spitalului.

Pe toata durata spitalizarii, pacientul beneficiaza de mai multe tipuri de meniuri personalizate in functie de afectiuni (3 mese si 2 gustari zilnic) si de varsta (copii sau adulti), meniuri strict monitorizate de dieteticienii spitalului.MediciTarife

Tip serviciu

Preț

Chirurgie generala

Suprimare fire sutura

40 lei

Scos tub dren

40 lei

Pansamentul plagilor simple

70 lei

Extractie corp strain

70 lei

Montat sonda naz gastrica

70 lei

Incizie/excizie abcese

110 lei

Vaccinare antitetanos

150 lei

Excizie leziuni tegumentare

165 lei

Ecografie generala

170 lei

Consultatie control

190 lei

Consultatie initiala

210 lei

Indepartarea unghiei incarnate

360 lei

Sutura plaga (cu anestezie locala)

420 lei