Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Alergologie si imunologie clinica

Despre specialitate

Cabinetul de Alergologie si Imunologie Clinica din cadrul  Ambulatorului Spitalului Pelican, ofera consultatii de specialitate,  spitalizari de zi  pentru diagnosticarea diferitelor afectiuni imunologice si alergice la copii si adulti.

Alergologia,  specialitate clinica, se ocupa cu depistarea si diagnosticarea, profilaxia si tratamentul medicamentos si imunoterapia(dupa caz),  monitorizarea  complexa a pacientilor cu boli alergice, afectiuni de hipersensibilizare intiate prin mecanisme imunologice.

Afectiunilor alergice sau cu componenta alergica vizate  includ  in principal : rinita alergica, rinoconjunctivita alergica perena sau sezoniera la acarienii din praf, polenuri de pomi,  graminee,  ierburi,  Ambrozia, etc,  astmul bronsic,  ” sindromul de tuse,  wheezing recurent la copii”  si alte afectiuni respiratorii,  dermatita atopica ,dermatite de contact alergice,  alergii alimentare,intolerante la histamina, sindroame de soc anafilactic, alergii la venin de insecte, imunodeficiente.

Urticaria recurenta sau cronica autoreactiva sau autoimuna , poate beneficia de asemenea de evaluare imunoalergologica.

 In cadrul cabinetului  exista posibilitatea efectuarii testelor cutanate alergologice prick la o gama variata de alergeni : acarieni, praf de casa, polenuri, mucegaiuri, epitelii de animale pisica, caine, hamster, alimente, etc, dupa un consult alergologic si o anamneza alergologica detailata cu evaluarea expunerii la alergene de diferite origini. Testele se efectueaza cu extracte alergenice autorizate, standardizate, de calitate, utilizand procedura standard de testare cu lantete prick , fara sangerare.

In functie de necesitate, indicatii, se pot completa cu alte investigatii: probe functionale respiratorii,   spirometrie, determinare debitului expirator maxim de varf prin peak flow-metrie, radiografii de sinusuri si pulmonare, CT si investigate  performante de laborator:  screezingul atopiei, determinari de Ig E specifice la o gama variata de alergeni individuali, respiratori, alimentari, medicamentosi,  profesionali, mixturi de alergeni sau paneluri de alergeni si alte investigatii imunologice.

In urma diagnosticului de alergie IgE mediata pacientii pot beneficia pe langa tratamentul medicamentos antialergic  de  imunoterapie specifica cu vaccinuri alergenice injectabile si in special in forma moderna de administrare noninjectabila(cu administrare sublinguala sau comprimate). Vaccinurile de imunoterapie reprezinta singurul tratament care modifica evolutia naturala a bolii si duc la vindecare.Se administreaza pe o durata de minim 3-4 ani iar primele rezultate pozitive se vad la 6-8 luni dupa inceperea administrarii.MediciTarife

Tip serviciu

Preț

Alergologie

Spirometrie

60 lei

Spirometrie + test bronhomotor

80 lei

Testare alergeni

160 lei

Consultatie control Alergologie

190 lei

Consultatie initiala Alergologie

210 lei