Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

  • Acasă
  • Noutati
  • Promotii cu GRATUITATI si REDUCERI pentru sanatate cat mai buna

9 oct. 2019

Promotii cu GRATUITATI si REDUCERI pentru sanatate cat mai buna

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea creeaza traditie in sprijinirea persoanelor care au nevoie sa isi imbunatateasca starea de sanatate, dar si in cresterea accesabilitatii la consultatii si investigatii de specialitate, cu rol de prevenire in special a afectiunilor grave.
Dat fiind faptul ca in aceasta perioada se marcheaza si o serie de zile internaționale de lupta impotriva mai multor maladii (osteoporoza, cancer de san etc), venim in intampinarea semenilor nostri cu o serie de promotii noi, la mai multe servicii medicale, oferind posibiltatea la cat mai multi oameni sa nu se imbolnaveasca mai ales de afectiuni grave, scopul nostru general fiind acela de a creste calitatea vietii la nivelul comunitatii din care si noi facem parte.


Astfel, din data de 08.10. 2019 și pana in data de 31.12.2019, oferim GRATUITATI și REDUCERI la consultatii pentru depistarea afectiunilor grave, de ordin ginecologic respectiv a osteoporozei si a cancerului de san, dupa cum urmeaza:

1. Consultatii GRATUITE pentru depistarea afectiunilor ginecologice, in special a celor grave:
• pentru depistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin (cu bilet de trimitere de la medicul de familie catre specialitatea Obstetrica-Ginecologie)
• pentru depistarea precoce a leziunilor precanceroase ale sanului (cu bilet de trimitere de la medicul de familie catre specialitatea Obstetrica-Ginecologie)
• pentru depistarea si tratarea altor afectiuni ginecologice: infectii ginecologice (cu bilet de trimitere de la medicul de familie catre specialitatea Obstetrica-Ginecologie)
Subliniind ideea ca majoritatea afectiunilor ginecologice sunt vindecabile, iar importanta depistarii lor in stare de debut inseamna sanatate castigata pe termen mai lung, ne dorim sa ajutam prin aceasta promotie speciala cat mai multe doamne si domnisoare sa se bucure de o viata frumoasa si linistita, fara probleme de sanatate.

IMPORTANT:
Consultatiile GRATUITE sunt oferite zilnic, la cabinetele noastre de specialitate din Ambulatoriile SPITALULUI CLINIC PELICAN din Oradea, situate in cartierul Rogerius – pe str. Corneliu Coposu nr. 2 respectiv in cartierul Nufaru – pe str. Constantin Nottara, bloc C8-C10.
Pentru a beneficia de aceste consultatii GRATUITE, rugam pacientele sa se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie, pe care sa fie notat unul din diagnosticele mentionate mai sus.
Promotia e valabila pana la sfarsitul anului.

Pentru programari, va rugam sa sunati la Call Center 0259.444444.

2. Promotii cu REDUCERE
Pacientele beneficiaza de Osteodensitometrie DEXA pentru depistarea osteoporozei si a osteopeniei. Promotia include doua segmente pentru care pacienta are de achitat 50 lei:
– examinare DEXA sold bilateral ( 2 segmente)
– examinare DEXA sold si coloana lombara ( 2 segmente)

Informatii utile:
Osteodensitometria este investigatia paraclinica de masurare a densitatii osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoza, iar la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, examinarile se realizeaza cu aparatul ultraperformant DEXTRUM OSTEODENSITOMETRU.
Osteodensitometria DEXA este investigatia cea mai moderna pentru detectarea osteoporozei si foloseste raze X, de densitati diferite, ce strabat osul, permitand aprecierea gradului de reducere a densitatii osoase. Investigatia nu este dureroasa si se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul soldului (colul femural e cel mai expus fracturarii osteoporotice), coloanei vertebrale lombare si antebratului. Scorurile obtinute prin aceasta investigatie permit diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei, pe baza careia pacientii beneficiaza de abordare terapeutica diferita, personalizata.
Osteoporoza este o boala care poate crea multe neplaceri pacientilor, ducand uneori la impotente functionale foarte grave si chiar la deces. Depistata din timp, se instituie un tratament eficace evitand astfel aceste neplaceri mentionate anterior.

IMPORTANT:
Pacientii se pot prezenta fara bilet de trimitere.
Investigatia in PROMOTIE este oferita zilnic, in Ambulatoriul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (cartierul Rogerius), situat pe str. Corneliu Coposu nr. 2, Oradea.
Promotia e valabila pana la sfarsitul anului.

Pentru programari, va rugam sa sunati la Call Center 0259.444444.

3. Promotii cu REDUCERE 50% la mamografie si ecografie mamara:
– mamografie bilaterala (pacienta are de achitat 80 lei)
– Ecografie bilaterala – (pacienta are de achitat 75 lei)

IMPORTANT:
Pacientele se pot prezenta la aceste doua investigatii fara bilet de trimitere.
Aceste investigatii sunt oferite zilnic, in Ambulatoriul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (cartierul Rogerius), situat pe str. Corneliu Coposu nr. 2, Oradea.
Promotia e valabila pana la sfarsitul anului.

Pentru programari, va rugam sa sunati la Call Center 0259.444444.

                                  INFORMATII DE BACKGROUND

INFORMATII transmise de DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA BIHOR:

CANCERUL DE COL ESTE PROVOCAT DE INFECTIA PERSISTENTA CU HPV:
Cancerul de col uterin (CCU) este provocat de anumite tulpini ale virusului HPV, tulpini de risc inalt. 15 tulpini ale virusului HPV au fost clasificate ca tulpini de risc inalt. Dintre acestea, tipurile 16 și 18 sunt responsabile de aproximativ 70% din cancerele de col uterin. Infectia cu HPV se vindeca de la sine in aproximativ 90% din cazuri. Infectia persistenta cu HPV este cea care provoaca leziunile canceroase.
CUM SE TRANSMITE INFECTIA CU HPV:
Infectia cu HPV este cea mai frecventa infectie a tractului genital. Aproape fiecare persoana activa sexual se infecteaza cel putin o data pe parcursul vietii. Transmiterea infectiei se face si prin contactul tegumentelor din zona genitala. Prezervativul nu ofera protectie 100%.
FACTORII DE RISC AI CANCERULUI DE COL UTERIN:
Fumatul, debutul precoce al vietii sexuale, parteneri multipli, istoric familial de CCU, imunosupresia, infectiile cu transmitere sexuala asociate sunt factori care favorizeaza infectia cu HPV.
CANCERUL DE COL POATE FI PREVENIT:
Vaccinarea fetitelor si adolescentelor, inainte de debutul vietii sexuale este sigura si ofera protectie pentru 90% din cancerele de col uterin. Testarea periodica a femeilor adulte permite depistarea leziunilor precanceroase si scade riscul de cancer de col uterin. Screeningul femeilor vaccinate – adauga o reducere de 30% a mortalitatii specifice prin cancer de col uterin (CCU).
CANCERUL DE COL UTERIN POATE FI VINDECAT
Tratamentul prompt al leziunilor precanceroase si al cancerelor depistate prin testare periodica permit vindecarea cancerului de col uterin si recuperarea completa. Cand se descopera in timp util, rata de supravietuire este de 90%. Vaccinarea anti-HPV este recomandata in special fetelor cu varsta 9 – 15 ani si se realizeaza la solicitarea parintilor sau a reprezentantilor legali care pot formula o cerere la medicul de familie. Poti beneficia GRATUIT de testul Babes Papanicolau prin Programul National pentru depistarea activa precoce a cancerului de col uterin prin screening organizat.
Efectuat cu regularitate, screeningul de cancer de col uterin reprezinta cea mai buna metoda de preventie.

CANCERUL DE SAN POATE FI PREVENIT!
Incidenta cancerului de san depaseste cu mult rata celorlalte tipuri de cancer, in toate tarile, indiferent de nivelul de dezvoltare al acestora. In Romania, cancerul mamar reprezinta mai mult de un sfert din totalul cancerelor la femei. De asemenea, cancerul de san reprezinta principala cauza de deces prin cancer, fiind responsabil pentru 15% din totalul deceselor cauzate de aceasta boala in randul populatiei feminine, la nivel global. Numarul femeilor din Romania care mor prematur, anual, din cauza cancerului de san este de 2 779. Romania este una dintre tarile unde rata de supravietuire este mica tocmai din cauza procentului redus al femeilor care efectueaza screeningul mamar.
DE RETINUT::
Cancerul de san este cel mai raspandit tip de cancer in randul femeilor!
Cancerul de san diagnosticat tardiv are o evolutie grava!
Cancerul de san netratat are o evolutie grava!
Cancerul de san depistat precoce si tratat corect creste sansa de supravietuire cu o buna calitate a vietii!
Screeningul mamar este esential in depistarea precoce a cancerului de san.
Sansele de vindecare depind foarte mult de momentul si/sau perioada diagnosticarii. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda screeningul prin mamografie pentru populatia feminina cu varsta intre 50 si 69 ani, pentru ca in acest interval de varsta incidenta este cea mai mare.

Stiri asemanatoare