Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON-STOP, prin LINII DE GARDA, la Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie si ATI, pentru gravide, nasteri, nou-nascuti si copii

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

  • Acasă
  • Noutati
  • Oferim servicii medicale si investigatii GRATUITE de Ginecologie

27 mai 2019

Oferim servicii medicale si investigatii GRATUITE de Ginecologie

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea ofera, pana in data de 30.06.2019, servicii medicale GRATUITE, destinate doamnelor si domnișoarelor, dar si investigatii GRATUITE pentru depistarea unor afectiuni ginecologice (infecții ginecologice), a leziunilor displazice ale colului uterin, precum si pentru depistarea leziunilor precanceroase ale sanului.


Doamna doctor Antal Liana, coordonatorul sectiei de Obstetrica-Ginecologie a SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea transmite tuturor femeilor o informatie importanta pentru mentinerea sanatatii: „Cancerul de col uterin este precedat de aparitia unor leziuni precanceroase care, netratate, evolueaza spre cancer de col uterin. Frotiul Babes Papanicolau permite depistarea acestor leziuni precanceroase si tratarea acestora, astfel incat putem impiedica aparitia acestui tip de cancer, chiar daca doamna sau domnișoara este infectata cu virusul Papiloma”.


1. Depistarea unor afecțiuni ginecologice
In cadrul acestei promotii, oferim consultatii si investigatii de specialitate gratuite pentru:
– depistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin
– depistarea precoce a leziunilor precanceroase ale sanului
– depistarea infecțiilor ginecologice.
2. Screening GRATUIT pentru depistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin
SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea continua sa desfasoare Programul National al Ministerului Sanatatii privind screeningul pentru cancerul de col uterin.
Pot beneficia de aceasta promotie doamnele si domnișoarele care:
– au varsta cuprinsa intre 25 ani împliniți si 65 ani neimpliniti
– nu au beneficiat gratuit de testarea Babes Papanicolau in ultimii 5 ani.
3. Screening pentru depistarea prococe a leziunilor precanceroase ale sanului
In cadrul acestei promotii, SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea ofera consultatii de specialitate, dar si investigatii de specialitate (mamografie, ecografie etc), GRATUITE, in funcție de recomandarea facuta de medici fiecarei persoane in parte.

Rugam pacientele sa se programeze la Call Center 0259.444444 si sa se prezinte cu bilet de trimitere catre specialitatea Ginecologie.

INFORMATII transmise de DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA BIHOR:
– rata mortalitatii in Romania prin cancer de col uterin e de circa 4 ori mai ridicata decat rata Uniunii Europene
– 7 din 10 romance nu au auzit de infectia cu virusul HPV
– doar 23 % dintre romance si-au facut in ultimii 3 ani testul Babes Papanicolau.

CANCERUL DE COL ESTE PROVOCAT DE INFECTIA PERSISTENTA CU HPV:
Cancerul de col uterin (CCU) este provocat de anumite tulpini ale virusului HPV, tulpini de risc inalt. 15 tulpini ale virusului HPV au fost clasificate ca tulpini de risc inalt. Dintre acestea, tipurile 16 și 18 sunt responsabile de aproximativ 70% din cancerele de col uterin. Infectia cu HPV se vindeca de la sine in aproximativ 90% din cazuri. Infectia persistenta cu HPV este cea care provoaca leziunile canceroase.

CUM SE TRANSMITE INFECTIA CU HPV:
Infecția cu HPV este cea mai frecventa infectie a tractului genital. Aproape fiecare persoana activa sexual se infecteaza cel putin o data pe parcursul vietii. Transmiterea infectiei se face si prin contactul tegumentelor din zona genitala. Prezervativul nu ofera protecție 100%.

FACTORII DE RISC AI CANCERULUI DE COL UTERIN:
Fumatul, debutul precoce al vietii sexuale, partenerii multipli, istoricul familial de CCU, imunosupresia, infectiile cu transmitere sexuala asociate sunt factori care favorizeaza infectia cu HPV.

CANCERUL DE COL POATE FI PREVENIT:
Vaccinarea fetițelor si adolescentelor,inainte de debutul vietii sexuale, este sigura si ofera protectie pentru 90% din cancerele de col uterin. Testarea periodica a femeilor adulte permite depistarea leziunilor precanceroase si scade riscul de cancer de col uterin.

CANCERUL DE COL UTERIN POATE FI VINDECAT
Tratamentul prompt al leziunilor precanceroase si al cancerelor depistate prin testare periodica permit vindecarea de cancer de col uterin si recuperarea completa. Cand se descopera in timp util, rata de supravietuire este de 90%. Vaccinarea anti-HPV este recomandata in special fetelor cu varsta intre 9 – 15 ani si se realizeaza la solicitarea parinților sau a reprezentantilor legali, care pot formula o cerere la medicul de familie. Efectuat cu regularitate, screeningul de cancer de col uterin reprezinta astfel cea mai buna metoda de preventie.

Stiri asemanatoare