Mamici fericite: “Pelican e cel mai bun spital”

Ne induioseaza si avem sentimentul infinit al satisfactiei ori de cate ori reusim sa redam sanatatea pacientilor care ne cer ajutorul. Cand e vorba de copii, sentimentul satisfactiei se amplifica fiindca noi chiar facem totul pentru sanatatea dumneavoastra.
Vineri, doi copilasi operati gratuit de fracturi s-au externat din spitalul nostru, iar bucuria din ochii lor si ai parintilor lor ne-a umplut din nou sufletele de implinire.
Paul, un baietel de 9 ani, voios si foarte bine dispus, ne-a povestit, ajutat de mamica lui, inainte cu cateva minute de externare, ce i s-a intamplat.

Locuieste in Stei si, marti spre pranz, se juca in spatele casei, pe unde curge Crisul Negru. “Era chiar dupa furtuna si in zona erau multi copaci doborati la pamant”. Paul si verisoara lui (mai mica cu un an decat el) s-au urcat in nucul din spatele casei. Parte din el fusese doborat la pamant de vijelia de duminica. La un moment dat, creanga pe care se urcase baietelul s-a rupt si el a cazut in apa rece a raului. Mama lui lucreaza la Spitalul din Stei si l-a dus direct acolo pe micut. Acesta se lovise la mana dreapta, dar intrase si in soc hipotermic, cu o temperatura de circa 34 de grade Celsius. Baiatul a fost incalzit, iar apoi adus cu o Ambulanta la unul dintre spitalele de stat din Oradea. A fost operat, dar a doua zi, mama a cerut si a doua parere. A intrat pe pagina web a Spitalului Pelican Oradea, a aflat numarul de telefon de la call center Pelican (0259.444444) si s-a interesat de medicii care se ocupa aici si de copii. Miercuri la amiaza, copilul a fost consultat de dr. Remus Coste si apoi de dr. Andrasi Emeric. Mama spune ca i s-a explicat foarte frumos si pe inteles ca baiatul suferise o fractura ce trebuia operata (avea o fractura medie diafiza radius dreapta), pentru ca altfel exista riscul ca mana sa ii ramana stramba. I s-a recomandat sa revina a doua zi pentru operatie, dar mama a cerut sa ramana internata cu copilul pentru a nu mai parcurge distanta pana acasa, la Stei. Baiatul si mama spun ca au ramas de la inceput impresionati: “De-abia ne-am internat si au si venit cu cina la noi – Gordon bleu din peste cu cartofi aurii. Baiatul mai face unele mofturi la mancaruri, dar aici a mancat absolut tot, tot, de fiecare data”.
Micutul ne-a povestit cu mare verva ca s-a simtit ca un sef: “M-am dat cu barcuta in patul acesta si tare frumos vorbeste lumea aici. Am un buton pe care am apasat cand am vrut ceva. M-am uitat si la desene si nu ma doare nimic”.
Mama, care spune ca a mai fost la consultatii in ambulatoriile Pelican, a tinut sa multumeasca dr. Andrasi Emeric, tuturor medicilor de aici si intregului personal: “Mereu venea cineva sa ne intrebe daca il doare ceva pe copil, ce sa manance, sa ii schimbe asternutul. Chiar mai inainte a venit sa ne schimbe hainele de pat si i-am spus ca nu e nevoie fiindca ne externam imediat, dar pana la urma tot a pus asternut nou pe pat. Operatia a reusit, e o curatenie aici cum nu am mai vazut in spitale. Incurajez pe toti cei ce au necazuri sa vina la Pelican pentru ca e chiar cel mai bun spital. Eu am mai fost la policlinicile Pelican, la reumatologie, la neurochirurgie, la RMN. Si peste tot este extraordinar modul exemplar in care au grija de pacient si modul in care i se explica si vorbesc. Am aflat de promotie de la dr. Andrasi, care mi-a spus de aceasta campanie. Nu-mi vine sa cred ca nu platesc nimic. Si sotul ma tot suna sa ma intrebe cu cati bani sa vina. Si i-am spus si lui de aceasta campanie a dvs”.

Tamara s-a jucat “de-a plaja”

Un alt pacient, chiar mai micut, era vineri, inainte de externare, tot cu zambetul pe buze. Micuta Tamara are sapte ani si marti, 21 septembrie a.c., a cazut in timp ce se juca. A suferit o fractura la ambele oase de la antebratul stang, in lemn verde, cu deplasare.
Mama aflase inca de acum doua luni, de pe pagina de socializare Facebook a Spitalului Pelican, despre campania noastra in cadrul careia pacientii asigurati sunt operati gratuit indiferent de tipul sau gravitatea fracturii nou-suferite: “Stiam de promotie, ca exista, de pe facebook. De vreo doua luni stiam. Chiar imi spusesem cand am vazut ca e un lucru extraordinar. Am venit direct la receptia Spitalului Pelican cu fetita".

Mama spune ca a fost impresionata atat de calitatea actului medical, cat si de profesionalismul cadrelor medicale si nemedicale: “Va rog, neaparat sa transmiteti domnului dr. Andrasi Emeric care a operat-o pe fetita, dar si tuturor celorlalti din echipa medicala si personalului medical ca le multumim foarte, foarte mult. Micuta mea efectiv nu a simtit ca e la spital. Cand au dus-o la operatie si au imbracat-o in acea costumatie pentru sala de operatie, au facut sa para o joaca. I-au zis ca merg la plaja si eu sa o astept in salon. I-au zis ca ii dau un halat mare in care totusi m-as putea ascunde si eu. Ca ii dau botosei si pentru ca acestia erau mari i-au spus Tamarei sa le zica daca o strang si cand i-au pus basca pe cap i-au zis – Gata, acum putem merge la plaja, ca mami o asteapta. Micuta a fost incantata de faptul ca mereu oamenii glumeau cu ea si vorbeau atat de frumos. Nu am cuvinte sa multumesc tuturor, de la medici pana la infirmiera. Ma bucur enorm ca exista un astfel de spital la Oradea unde acesti profesionisti extraordinari dau tot ce pot ei pentru a oferi sanatate pacientilor lor, chiar si copii, cum e fiica mea”.
De campania noastra a beneficiat si o sexagenara din Oradea. In 14 septembrie a.c., pacienta a venit la Spitalul Pelican fiindca prezenta o fractura cominutiva epifiza distala radiala la mana dreapta. A fost operata de echipa medicala condusa de dr. Marius Chirea, iar a doua zi a si fost externata in stare de sanatate mult ameliorata.
Amintim ca pana la sfarsitul acestui an, la Spitalul Pelican Oradea, in cadrul unei campanii speciale, se realizeasa operatii gratuite pentru rezolvarea fracturilor pentru care pana acum nu s-a mai impus interventie chirurgicala. Asadar, cei care au nevoie de noi, pot veni direct la receptia spitalului nostru, situate pe str. C. Coposu nr. 2, sau pot suna la 0259.962 pentru a chema in ajutor un echipaj medical al Ambulantei Pelican, care le va acorda primul ajutor medical specializat si ii va asista medical pana ajung la spitalul nostru.