Anestezie Terapie Intensiva cardiaca

Anestezie Terapie Intensiva cardiaca

Cioloca Horia - medic primar ATI

In perioada postoperatorie, pacientii sunt monitorizati 24 – 48 de ore in compartimentul de Terapie Intensiva cardiaca.

Terapia intensiva este un spatiu care ofera acelasi nivel de siguranta bacteriologica la fel ca blocul operator.

Sectia beneficiaza de monitoare hemodinamice complexe, dispuse pe rampe tehnologice suspendate in tavan, conectate la statia de monitorizare centrala (realizandu-se astfel urmarirea permanenta a pacientului 24 din 24 de ore), ventilatoare care permit multiple moduri de ventilatie mecanica pentru pacientii cu patologie pulmonara, console de gaze medicinale. Este posibil accesul permanent la analizoare rapide de gaze si biochimie, la punctul de transfuzie, se poate realiza hemodializa si hemofiltrare de urgenta sau asistare circulatorie. Exista o garda permanenta dedicata, de Terapie intensiva cu medic si asistenti specializati in patologia cardiovasculara. Asociat exista posibilitatea efectuarii permanente de ecografie transtoracica si transesofagiana precum si radiologie mobila.

Informatii utile

Pentru a beneficia de serviciile medicale acordate la Centrul pentru interventii cardiovasculare, pacientii au la dispozitie urmatoarele cai de acces:

- consultatie directa la oricare dintre domeniile specializate:

Chirurgie cardiaca si vasculara:

dr Cocora Mioara (0722.824703)

dr Nechifor Dan (0723.231682)

Indiferent de calea de acces, pacientul beneficiaza in cadrul Centrului pentru interventii cardiovasculare, de investigatii speciale, care evidentiaza diagnosticul pe baza caruia se stabileste conduita terapeutica adecvata (tipul de interventie cardiovasculara).

Pacientul si apartinatorii acestuia sunt informati constant de catre medicul curant despre serviciile medicale acordate, despre investigatii/analize, diagnostic, tratament si evolutia starii de sanatate a pacientului.

Pacientul beneficiaza de consiliere si indrumare in vederea intelegerii conduitei terapeutice, pentru a parcurge pasii in procesul medical de consult – investigatii - tratament si a colaborarii cu medicii.

Pacientii sunt spitalizati in saloane cu unul sau doua paturi (cu baie proprie) iar ambianta saloanelor este placuta, oferind siguranta maxima pacientului. Saloanele sunt prevazute cu televizor, internet, produse de igiena personala de unica folosinta.

Paturile, cu comanda electrica, dotate cu saltele antidecubit si instalatii de termoreglare, permit pozitionarea variabila si confort maxim pentru pacient.

Fiecare pat este utilat cu monitoare hemodinamice complexe, dispuse pe rampe tehnologice suspendate in tavan, ventilatoare care permit multiple moduri de ventilatie mecanica pentru pacientii cu patologie pulmonara. Meniul este personalizat de dieteticienii nostri, adaptat patologiei fiecarui bolnav.

Exista o garda permanenta dedicata, cu medic si asistenti specializati in patologia cardiovasculara.

In perioada postoperatorie, pacientii beneficiaza si de servicii de Kinetoterapie.

Contact

Locatie: Oradea, str. Corneliu Coposu nr. 14B

Servicii

Nume serviciu Pret
Consultatie control 210 lei
Consultatie initiala 230 lei