Neonatologie

In  cadrul departamentului vom îngriji cu mult devotament şi dragoste atât nou nascuţii la termen cât şi cei prematuri.

Departamentul de Neonatologie este echipat cu aparatură de ultimă generaţie, necesară pentru reanimarea şi monitorizarea nou-nascutului ( la termen şi prematur ) şi asigură o asistenţă medicală  continuă (24 de ore din 24).

Cine se ocupă de bebeluş?

Echipa Departamentului de Neonatologie, formată din medic specialist neonatolog şi asistenta medicală de neonatologie, vor fi alături de dumneavoastră încă din sala de naştere, acordând bebeluşului dumneavoastră primele îngrijiri.

Prima examinare  completă  al copilului dumneavoastră va fi realizată de către medicul specialist neonatolog imediat după naştere, iar pe parcursul spitalizării bebeluşul dumneavoastră va fii consultat zilnic de către medicul specialist neonatolog.

Cum se evaluează bebeluşul?

La naştere medicul neonatolog ii va acorda bebeluşului dumneavoastră o notă numită scorul APGAR. Scorul APGAR

evaluează starea bebeluşului la naştere şi include 5 parametrii:

  • respiraţia,
  • frecvenţa cardiacă
  • reactivitatea la stimuli,
  • tonusul muscular,
  • aspectul tegumentelor

Aceşti parametrii vor fi notaţi cu puncte de la 0 la 2, fiecare. Prin însumarea acestor puncte se obţine un punctaj de la 0 la 10.

Ce  primeşte bebeluşul după naştere?

Imediat dupa nastere, bebeluşul dumneavoastră va primi vitamina K (fitomenadiona) pentru profilaxia bolii hemoragice a nou născutului şi vaccin antihepatita B .

Vitamina K  este esenţială pentru coagulare. Nou–nascutul are un nivel  scazut de vitamina k şi de aceea i se administrează o doză de vitamina k la naştere pentru  prevenirea hemoragiei.

Vaccinul antihepatită B se adminitrează intramuscular tuturor copiilor până la vârsta de 24 ore.

La  vârsta de 4-5 zile , bebeluşul dumneavoastră va primi vaccinul BCG ( împotriva tuberculozei), care va fi administrat intradermic  şi i se vor recolta 2 picături de sânge din calcâi pentru screeningul fenilcetonuriei şi hipotiroidismului.

Fenilcetonuria este o afecţiune gravă în care copilul nu are o enzimă necesară pentru metabolismul proteinelor. Netratată această boală duce la boli mentale grave.

Hipotiroidismul este o afecţiune în care copilul nu are o cantitate suficientă de hormon tiroidian, ceea ce duce la o întarziere mentală, probleme neurologice, etc. Boala se poate trata prin suplimentare de hormon tiroidian.

Ce metode promovăm?

Echipa de neonatologie vă incurajează să aveţi primul contact cu bebeluşul dumneavoastră încă din primele minute de la naştere, promovând metoda SKIN TO SKIN ( mama işi ţine bebeluşul pe pielea ei) şi alăptarea precoce încă din primele 20 min – 60 min dupa naştere.

In cadrul departamentului de neonatologie promovăm  sistemul rooming in, în care bebeluşul stă în cameră cu mama, iar părinţii pot să îşi petreacă cât mai mult timp cu copilul lor, iar mama poate  alăpta la cerere. In cazul în care mama doreşte să se odihnească, o asistentă medicală de neonatologie va supraveghea copilul. Mamele vor fi consiliate pentru alaptare  şi vor avea suportul echipei de neonatologie.

Protecţia bebeluşului

Pentru că dorim să vă protejăm bebeluşul de microbii aduşi de afară, promovăm igiena mâinilor astfel încât atât părinţii, cât şi vizitatorii vor fi rugati să se spele şi să se dezinfecteze pe mâini la intrarea in secţie,salon şi înainte de contactul cu bebeluşul dumneavoastră.

In cazul în care copilul dumneavoastră va avea nevoie de îngrijiri speciale sau este prematur, va fi tratat pe terapie intensivă neonatala. Medicii neonatologi şi asistentele medicale va vor îngriji copilul 24 de ore din 24.

Mama  şi copilul vor fii îngrijiti cu dragoste şi respect, intr-un mediu armonios, familiar.Tatăl copilului va fi părtaş la toate experientele, începand cu naşterea şi continuând cu îngrijirea nou-nascutului.

Ce servicii oferim?

  • CONSILIERE ALAPTARE
  • CONSILIERE ALIMENTATIE MAMA
  • CONSILIERE INGRIJIRE NOU NASCUT
  • ANALIZE PENTRU NOU NASCUT ( LA NEVOIE,SISTEM MICROMETODA )
  • VACCINURI PENTRU NOU NASCUT
  • PROFILAXIA BOLII HEMORAGICE A NOU NASCUTULUI
  • SCREENING METABOLIC PENTRU NOU NASCUT
  • CONSULT ZILNIC AL NOU NASCUTULUI
  • ECOGRAFIE TRANSFONTANELARA
  • ECOGRAFIE DE SOLD
  • SCREENING AUDIOLOGIC

Servicii

Nume serviciu Pret
Terapie cu ventilatie 1.000 lei
Terapie fara ventilatie 800 lei
Test audiologic 200 lei
Procedura cercei neonatologie 400 lei
Consultatie control 230 lei
Consultatie initiala 270 lei
Screening neonatal - 54 boli metabolice 600 lei