Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON STOP cu linii de garda pentru sectii medicale si chirurgicale! Info: 0259 444 444, callcenter@spitalpelican.ro, online

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Laboratorul de analize medicale Pelican

Laboratorul de analize medicale Pelican funcționează în actuala locație (la Spitalul Pelican Oradea de pe str. C. Coposu nr. 2, Oradea) din ianuarie 2007 și deservește Spitalul Clinic Pelican, Policlinicile din Oradea (Str. C. Coposu nr. 2, str. C-tin Nottara, Bl.C8-C10) și din Aleșd (P-ta Unirii, nr. 16). Puncte de recoltare de laborator Pelican sunt atat la sediul din spital, cu acces din ambulatoriul spitalului, cat si in urmatoarele locatii: Nufaru (str. C-tin Nottara), dispensarul medical de pe str. N. Jiga nr. 61, dispensarul medical din Piata Devei nr. 1-6, etajul 2 si la Alesd. Activitatea medicală centralizata a laboratorului se desfășoară  la etajul II a clădirii Spitalului Clinic Pelican, din Oradea, strada C. Coposu nr. 2.

Organizarea Laboratorului de analize

Activitatea din laborator este organizată în cinci compartimente:

  • Hematologie- Hemostază,
  • Biochimie serică,
  • Biochimie urinară,
  • Imunologie și
  • Bacteriologie.

Relațiile contractuale cu alte laboratoare acreditate au făcut posibilă extinderea categoriilor de analize furnizate.

Laboratorul are  puncte proprii de recepție  și de recoltare, ceea ce facilitează accesul pacienților la serviciile medicale de laborator, independent de celelalte activități desfășurate în Policlinică.

Dotare

Fiecare compartiment este dotat cu echipamente specifice de ultimă generație; principalii producători sunt reprezentați de Abbott (SUA), Siemens (UK), Beckmann Coulter (SUA)

Personal medical

Fiecare compartiment este coordonat de către personal medical cu înaltă calificare atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al asigurarii și controlului calității în medicina de laborator.

O echipă profesionistă formată din  apreciaţi medici, biologi şi biochimişti asigura calitatea tuturor tipurilor de analize esentiale in diagnosticarea corecta si performanta.

Servicii de laborator

În fiecare Policlinică există un punct propriu de recoltare, unde personal instruit realizează informarea corectă a pacienților cu condițiile speciale de recoltare și efectuează recoltarea probelor  biologice.

Probele sunt transportate zilnic, în timp util și condiții de securitate biologică la sediul laboratorului unde vor fi eșantionate și testate în acord cu Programul de testare și eliberare a rezultatelor.

Calitate

Începând cu anul 2003,  Laboratorul de analize medicale Pelican participă  anual  la scheme de Control Extern al calității, ocazie cu care rezultatele analizelor de laborator sunt monitorizate și comparate cu rezultatele a zeci, uneori  sute de laboratoare din țară sau străinătate .

Controlul intern a intrat în practica curentă din aceeași perioadă,  astfel încât sunt monitorizați zilnic toți factorii de influență a rezultatelor analizelor efectuate (personal, echipamente, reactivi..).

Laboratorul de analize medicale Pelican a fost primul laborator din județ acreditat RENAR în conformitate cu ISO SR EN 15189: 2008.

Programarea pacienților pentru recoltare și testare

Pacienții care solicită servicii de laborator decontate de către CAS Bh sunt inițial înregistrați pe Lista de așteptare, iar în momentul în care sumele alocate pentru servicii de laborator sunt acoperitoare, Recepția Laboratorului  contactează pacientul telefonic  pentru stabilirea datei și orei convenabile pentru recoltare.

În afara relației contractuale cu CAS Bihor, orice pacient poate să-și planifice data și ora recoltării fie prin prezentare directă la Recepția Laboratorului de analize medicale, fie telephonic la call center 0259 444 444.

În situația în care pacienții se prezintă pentru servicii de laborator fără a avea o programare prealabilă, considerăm preluarea cu prioritate a următoarelor categorii de pacienți: urgente, copii, gravide.

Programul cu publicul

Adresele si programul la laboratorul central de la Spitalul Pelican si la punctele de recoltare a analizelor medicale de laborator sunt urmatoarele:

A. ORADEA:

1. RECEPTIA LABORATORULUI C. Coposu nr. 2, et II

L-V: 7,30 -15,30, S: 7,30-12.00, D-inchis

Program de recoltare: L-V: 7.30-11.00; S:7.30-10.30

 

2. LABORATOR NUFARU, str. C-tin Nottara:

Oradea, Cartierul Nufărul, str. C-tin Nottara,Bl.C8-C10

Program de recoltare: Luni – Vineri: 8:00 -13:00 (Sambata, Duminica: inchis)

Recoltarea probelor biologice și preluarea probelor recoltate

Perioada de recoltare recomandata este între 7,30-10,30, dar în situații de urgență, probele pot fi recoltate sau preluate până la ora 14,30. Personalul implicat în sistemul de gardă la domiciliu deservește doar activitea de urgență din spital.

Validarea și eliberarea rezultatelor se face zilnic  în conformitate cu Programul de testare și eliberare a rezultatelor.

Pentru testele de rutina care se efectuează în aceeași zi, rezultatele se eliberează astfel:

  • în aceeași zi, între  15-15,30 la recepția laboratorului din Rogerius
  • după ora 16,00 pentru probele recoltate in  Policlinica din Nufarul
  • a doua zi pentru probele recoltate în Policlinica din Aleșd

Pacienții sunt informați la înregistrare cu privire la termenul de eliberare a rezultatelor pentru testele care se prelucrează cu o anumită ritmicitate sau care sunt subcontractate.

Transmiterea rezultatelor

Rezultatele se ridică doar personal, iar dacă la înregistrare pacientul își anunță delegarea ridicării rezultatului, acesta poate fi eliberat după legitimare și unei terțe persoane. La solicitarea scrisă a pacientului sau părintelui (în cazul copiilor), rezultatul poate fi transmis prin e-mail.

Date de contact:

Pentru programări sau informare, sunați la Call Center, nr. Telefon 0259 444 444

e-mail: laborator@spitalpelican.ro