Solutii medicale de tratament in complicatiile obezitatii, prin abordare multidisiciplinara

Solutii medicale de tratament in complicatiile obezitatii, prin abordare multidisiciplinara

In perioada 17-18 noiembrie 2022, a avut loc Conferinta “Tehnici avansate si solutii medicale in complicatiile obezitatii”, cu abordare multidisciplinara, eveniment organizat de Colegiul Medicilor Bihor in parteneriat cu Spitalul Pelican Oradea. 

In cadrul acestui eveniment, medicii spitalului nostru au vorbit despre solutiile medicale de tratament in complicatiile obezitatii propuse de Chirurgia Cardiovasculara, Neurochirurgie, Chirurgia Robotica, Chirurgia Metabolica, Chirurgia Pediatrica, Ortopedie-Traumatologie, Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, Chirurgie Plastica si Estetica, Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Neurologie, Gastroenterologie, Obstetrica-Ginecologie, ATI, Pediatrie, Medicina Interna, Fiziokinetoterapie, dar si despre cele mai frecvente patologii si cazuri rezolvate cu succes.

Au sustinut astfel prezentari medicii nostri din urmatoarele specialitati medicale: Urologie, Neonatologie, Cardiologie, Hematologie și ORL.

Peste 150 de medici au participat la conferinta care a urmarit sa primeasca feedbackul medicilor de familie, iar in acest sens au fost pregatite sesiuni in care interactiunea publicului a fost una directa cu echipele medicale ale Spitalului Pelican

Dr. RAHOTA DANIELA, director executiv al Directiei de Sanatate Publica Bihor:

“Ma simt onorata ca m-ati invitat sa fiu alaturi de dvs in cadrul acestei manifestari stiintifice si cred ca nu am avut ocazia pana acum sa multumesc conducerii Spitalului Pelican, sa va multumesc dumneavoastra, medici si asistenti personal auxiliar din cadrul Spitalului Pelican, pentru tot ce ati facut in aceasta perioada grea, in cei doi ani de pandemie. Ati fost alaturi de Directia de Sanatate Publica, ati raspuns prompt la toate solicitarile pe care noi le-am dat catre dumneavoastra si nu vorbesc numai despre internare, diagnostic, de tratament a bolnavilor COVID-19, ci vorbesc de organizarea atat a centrelor de testare, cat si a Centrului de Vaccinare, care a avut o activitate exemplara, fara disfunctionalitati si fara problemele pe care le-am intampinat in alte centre de vaccinare. Va multumesc pentru toata munca depusa nu numai in cei doi ani de pandemie si ma bucur ca exista Spitalul Pelican, ca exista o calitate a actului medical la acest nivel: Centru de Excelenta in Urologie, in Chirurgie Generala, in Chirurgie Cardiovasculara si nu numai. Va doresc mult succes in munca pe care o depuneti zi de zi. Medicina fara suflet nu este medicina umana, dumneavoastra, cu sufletul dumneavoastra, dati dovada de acest lucru, motiv pentru care inca o data va multumesc!

 

Dr. PANTIS CARMEN, presedintele executiv al Colegiului Medicilor Bihor:

“Sunt foarte onorata sa fiu prezenta aici si doresc sa va aduc salutul celor 2850 de colegi, medici care sunt membri ai Colegiului Medicilor Bihor, sa felicit in mod deosebit Spitalul Pelican pentru aceasta conferinta. Vreau sa va spun ca am obtinut prin documentatia depusa la Colegiul Medicilor din Romania 18 puncte de Educatie Medicala Continua (EMC), este numarul maxim de EMC care se pot obtine pentru o asemenea conferinta. Tehnici avansate si solutii medicale in complicatiile obezitatii este o tema de mare interes astazi cand obezitatea este la cote alarmante si cand toate complicatiile asociate acesteia - diabetul zaharat, complicatiile cardiovasculare, dislipidemiile sunt foarte mult intalnite in practica dumneavostra curenta. Admit numarul mare de participanti si vreau sa va multumesc pentru interesul extraordinar acordat acestei manifestari. Aceasta manifestare vine dupa cateva conferinte cu impact national, cum este recenta conferinta internationala UROGYN, gazduita tot de Spitalul Pelican. Nu-mi ramane decat sa felicit conducerea spitalului, toate cadrele medicale din Spitalul Pelican, sunt onorata sa o vad in public pe doamna dr. Cocora Mioara, e un mare plus de valoare adus calitatii actului medical in Chirurgia Cardiovasculara in Oradea si pentru pacientii bihoreni”.