Deschidem Centrul pentru interventii cardiovasculare Pelican Oradea!

La un an de la introducerea celei mai moderne tehnologii de chirurgie pe plan mondial (Chirurgia Robotica) si la doar cateva luni distanta de la deschiderea sectiei de Pediatrie, facem inca un pas important in dezvoltarea nivelului de trai al comunitatii din care si noi facem parte: deschidem Centrul pentru interventii cardiovasculare Pelican Oradea.

Acest centru special pentru afectiunile cardiovasculare se alatura institutelor inimii din marile centre medicale ale Romaniei si celor din strainatate, in lupta pentru controlul afectiunilor cardiovasculare, dat fiind faptul ca in Romania, mortalitatea din cauza afectiunilor cardiovasculare este pe primul loc, cu un procent de circa 60%, aproape dublu fata de media europeana (circa 37%). Deschiderea acestui centru, unic in partea de Nord-Vest a Romaniei, este posibila datorita echipei noastre medicale de Cardiologie, careia i se alatura experti in Cardiologie interventionala si Electrofiziologie cardiaca, Chirurgie cardiovasculara, Anestezie Terapie Intensiva Cardiaca, drintre cei mai experimentati in tara.

Echipa de medici de la acest centru integrat e sustinuta de asistenti specializati si tehnicieni profesionisti, care asigura suportul pentru acordarea serviciilor medicale specifice si a interventiilor chirurgicale cardiovasculare.

DR OVIDIU GOGU CACUCI, director general Spital Pelican: „Cu o investitie considerabila, Spitalul Pelican a construit o cladire noua, cu structuri bine definite pentru tratarea patologiei cardiovasculare. A fost extins Centrul de imagistica, ce ofera acum posibilitatea efectuarii de Angio CT cardiovascular si RMN cardiac, cu interpretarea rezultatelor imagistice în colaborare cu cei mai renumiti doctori în domeniu. Unitatea de Cardiologie interventionala si Electrofiziologie cardiaca beneficiaza de tehnologie de ultima generatie. In blocul operator exista posibilitati de monitorizare hemodinamica complexa, ecografie transesofagiana intraoperatorie, circulatie extracorporeala, asistare circulatorie, posibilitati de a recupera sangele propriu al bolnavului, toate contribuind la siguranta maxima a pacientului. In perioada postoperatorie, pacientii sunt monitorizati 24 – 48 de ore in compartimentul de Anestezie Terapie Intensiva cardiaca, in conditii de maxima siguranta, de catre personal ultraspecializat”.

DR. MUT-VITCU BOGDAN, medic primar Cardiologie interventionala: „Este primul spital din zona de nord-vest a Romaniei care poate oferi pacientilor servicii medicale cardiovasculare complete, intr-o abordare integrata, avand la dispozitie departamentele de cardiologie, cardiologie interventionala, electrofiziologie cardiaca, imagistica cardiovasculara, chirurgie cardiaca si vasculara, anestezie si terapie intensiva cardiaca. Toate acestea intr-o ambianta placuta si prietenoasa. Standarde demne de orice tara europeana”.

DR. COCORA MIOARA, medic primar Chirurgie cardiovasculara: “Serviciul de Chirurgie cardiaca al Spitalului Pelican poate aborda intreaga patologie cardiaca a adultului, de la revascularizari miocardice si plastii valvulare pana la tratamentul chirurgical complex al formelor severe de insuficienta cardiaca. Datorita experientei noastre, putem rezolva toate urgentele chirurgicale cardiace: disectii acute de aorta, endocardita, disfunctii acute de proteze cat si situatii deosebite: chirurgia cardiaca in sarcina sau malformatii cardiace congenitale la adulti”.

DR. HUTA MARIUS, medic primar Cardiologie: „Spitalul Pelican ofera servicii medicale complexe de Cardiologie și Chirurgie cardiovasculara, cu medici care au experiența în fiecare dintre domeniile Cardiologie interventionala, Chirurgie cardiovasculara, Electrofiziologie. Pentru Oradea, acest centru reprezintă un progres care sporeste posibilitatile de adresare a pacientilor cu boli cardiovasculare”. Unitatea de boli cardiovasculare Pelican se constituie astfel ca un centru integrat pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare. Avem incredere ca multi pacienti cu afectiuni cardiace și vasculare isi vor redobandi aici sanatatea fizica si emotionala iar noi vom contribui la imbunatatirea calitatii traiului si la prelungirea vieții oamenilor.

Informatii si programari: Pentru a beneficia de servicii medicale cardiovasculare, la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:

online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)

Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.