CHIRURGIE ROBOTICA la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea

CHIRURGIE ROBOTICA la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea

SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA ofera posibilitatea bolnavilor de a fi operati prin cea mai moderna metoda chirurgicala minim-invaziva pe plan mondial: CHIRURGIA ROBOTICA. Acest tip de chirurgie, practicata in tarile dezvoltate, noua inca in Romania, da pacientilor sansa de a se vindeca intr-un timp cat mai scurt si cu mai putine zile de spitalizare. Metodele de tratament chirurgical existente in lume: Fiecare om care apeleaza la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea beneficiaza de tratament diferentiat si individualizat, cu aport medical interdisciplinar, dupa caz, functie de tipul si stadiul bolii, de eventuale afectiuni asociate, alte conditii legate de statusul bolnavului. In functie de situatii, tratamentul interventional se poate realiza prin: - chirurgie deschisa (cu incizii largi si timp de vindecare lent), - chirurgie laparoscopica (incizii mici, cu timp de vindecare mai rapid) - chirurgie robotica (cea mai mare precizie, cele mai mici incizii, riscul cel mai scazut de complicatii si cel mai scurt timp de vindecare si deci posibilitate de reinsertie sociala mult precoce). Spre deosebire de laparoscopia conventionala, unde imaginea este proiectata 2D pe un monitor, in chirurgia robotica vizualizarea este 3D in profunzime, aproape reala, dandu-i chirurgului senzatia ca se afla acolo. Domenii interventionale de CHIRURGIE ROBOTICA la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea: Din aceasta luna (august 2019), la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, CHIRURGIA ROBOTICA este folosita in urmatoarele domenii, pentru tratamentul interventional al unei game largi de afectiuni: Chirurgie generala: – cancer colo-rectal – chirurgie bariatrica (pentru scadere in greutate) – alte afectiuni Urologie: – cancer de prostata – cancer renal – cancer de vezica urinara – alte afectiuni Chirurgie toracica: – cancer pulmonar – alte afectiuni Ginecologie: – cancer uterin – cancer ovarian – endometrioza – alte afectiuni Cum poti beneficia de CHIRURGIE ROBOTICA la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea? Pentru a beneficia de interventii chirurgicale robotizate în domeniul Chirurgiei, Urologiei, Chirurgiei toracice, Ginecologiei, va  puteti programa:

  • online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat personal de catre un medic al spitalului nostru
  • la adresa de email callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat personal de catre un medic al spitalului nostru
  • telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare  (cateva minute).

                                             INFORMATII DE BACKGROUND: Despre robotul chirurgical da Vinci Robotul da Vinci este un ansamblu computerizat, cu ajutorul caruia chirurgul realizeaza interventia cu o precizie mult mai mare decat in cazul chirurgiei laparoscopice. Chirurgul efectueaza operatia prin controlarea ansamblului robotic si a procedurii chirurgicale. Cum functioneaza robotul da Vinci: Chirurgia robotica nu inlocuieste munca medicului chirurg, ci il ajuta pe acesta sa realizeze o interventie mai precisa decat cea laparoscopica, mai usoara pentru pacient. Pozitionat la o consola, chirurgul are percepția ca e acolo, in interior si opereaza, la fel ca in chirurgia clasica.Medicul controleaza bratele robotului de la o consola, de unde foloseste instrumente chirurgicale miniaturale (de cativa milimetri!) in mod mult mai precis chiar decat in cazul operatiilor laparoscopice. Instrumentele miniaturizate sunt montate pe 3 brațe robotice separate, cu un grad ridicat de dexteritate, care permit chirurgului sa efectueze miscari largi, dar de o precizie foarte mare si sa opereze in spatii foarte inguste din corp. Pe un al patrulea brat este montata o camera 3D, care permite marirea imaginii de peste 10 ori si care ghideaza chirurgul pe toata durata procedurii. Avantajele CHIRURGIEI ROBOTICE: Spre deosebire de tehnica laparoscopica, CHIRURGIA ROBOTICA prezinta urmatoarele avantaje: - vizualizarea 3D este clara (marita de peste 10 ori), - abordul structurilor anatomice este mult mai precis, datorita instrumentelor robotice mult mai fine, - chirurgul are libertatea miscarilor mai ample (bratele robotului sunt articulate, se rotesc complet, permit o miscare naturala si mai ampla chiar decat cea realizata de mana umana, cu ajutorul unor instrumente mici) - chirurgul realizeaza, de la nivelul consolei, o microdisectie sigura, sporind precizia intregii interventii chirurgicale. Beneficiile CHIRURGIEI ROBOTICE - incizii mici, cu pierderi de sange minime - dureri si disconfort postoperator mai mici - risc mai mic de infectii - rata mai mica a complicatiilor - timp mai mic de spitalizare - reluarea mai rapida a activitatilor cotidiene. DE RETINUT: - robotul chirurgical nu e o masina care opereaza singura - robotul chirurgical mareste imaginea de peste 10 ori si roteste bratele in pozitii imposibil de realizat altfel de mana umana - chirurgia robotica are eficienta sporita in domeniile onco-chirurgicale - chirurgia robotica creste mult calitatea actului medical, iar pacientul se reface mult mai repede.