Meniu

Asistenta medicala de urgenta NON STOP cu linii de garda pentru sectii medicale si chirurgicale! Info: 0259 444 444, callcenter@spitalpelican.ro, online

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

  • Acasă
  • Noutăți
  • Interventie chirurgicala cu grad ridicat de dificultate, reusita, la Ortopedie

17 iul. 2019

Interventie chirurgicala cu grad ridicat de dificultate, reusita, la Ortopedie

In cadrul sectiei Ortopedie-Traumatologie a SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea se realizeaza cu succes interventii operatorii dintre cele mai complicate.

DR. MARIUS CHIREA (specialist in reconstructia avansata a soldului si genunchiului): “Deseori in tratamentul chirurgical al artrozelor, fie ca vorbim de coxartroze, fie de gonartroze, pe care initial le catalogam ca fiind cazuri cu rezolvare fara dificultati, apar complicatii si obstacole”.
Medicii nostri ortopezi reusesc cu succes sa rezolve cazuri deosebit de grave, redand prin interventii chirurgicale de inalta performanta  sanatatea pacientilor cu genunchi ce prezinta nu doar artroze, ci si dezaxari, cu defecte osoase mari.
Este si cazul unui barbat cu varsta de 46 de ani, dintr-o localitate bihoreana, pacient care a prezentat in antecedente fractura de platou tibial intern vicios consolidata, complicata cu gonartroza cu dezaxare severa in genu varum, pe care DR. CHIREA MARIUS si echipa sa l-au operat in urma cu un an si jumatate.

PREOPERATOR:
In imaginile foto – video de mai jos se poate observa starea genunchiului dezaxat inainte de interventia chirurgicala realizata la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea.

 

DR. MARIUS CHIREA: “In asemenea situatii, defectul tibial intern este substituit de catre cale metalice de augmentare atasate de platoul tibial intern, iar balansul ligamentar este refacut. De cele mai multe ori apelam la proteze stabilizate care preiau functia unui ligament colateral, intern in cazul de fata, cu refacerea axului mecanic al membrului pelvin si stabilitate in proteza. Provocarea pe care am acceptat-o a fost sa obtin un membru axat si o proteza stabila folosind o proteza primara, care foloseste ligamentele colaterale proprii, fiind mult mai fiziologica, mai aproape de caracteristicile unui genunchi normal decat proteza stabilizata, mult mai rigida si mai nefiziologica“.

2 ZILE POSTOPERATOR:
In fotografia de mai jos se poate observa radiografic situatia postoperatorie, bolnavul redobandindu-si sanatatea genunchiului.

Dupa 2 zile de la interventia chirurgicala, pacientul a putut deja sa umble cu ajutorul cadrului special:

Pacientul,la 2 zile postoperator:

 

3 SAPTAMANI POSTOPERATOR:
Dupa 3 saptamani de la operatie, pacientul avea deja mobilitate cu ajutor si a facut chiar primii pasi singur. Astfel, in imaginile de mai jos, se poate observa situatia postoperatorie: dupa trei saptamani de la interventia chirurgicala, pacientul a umblat cu cadru in salon si a facut primii pasi fara cadru.

In imaginile video se poate vedea starea de sanatate a pacientului, dupa 3 saptamani de la interventia chirurgicala:

Pacientul, la 3 saptamani postoperator, cu sprijin:

 

Pacientul, la 3 saptamani, fara sprijin:

 

1 AN POSTOPERATOR:
La un an de la interventia chirurgicala speciala, mobilitatea si stabilitatea in genunchiul operat a fost recapatata total, pacientul putand sta si pe piciorul operat.. Astfel, la controlul de un an situatia se prezinta astfel:

Pacientul, la un an postoperator, merge singur:

 

Pacientul, la un an postoperator, are mobilitatea recuperata total si poate sta doar pe piciorul operat:

Stiri asemanatoare