Sa ai o viata sanatoasa! – examinari medicale GRATUITE pentru depistarea si prevenirea cancerului de san si col uterin

Ne bucuram sa va anuntam ca in aceasta luna oferim o serie de facilitati doamnelor si domnisoarelor pentru a le ajuta sa isi mentina sanatatea. Joi, 04.10.2010, la ora 18:00, va invitam la Primaria Oradea, unde, in calitate de parteneri la Campania "Sa ai o viata sanatoasa", initiata si anul acesta de Organizatia de femei PNL, vom oferi GRATUITATI la investigatii medicale pentru depistarea si prevenirea cancerului de san si a cancerului de col uterin.

.

Joi, 04.10.2018, de la ora 18:00, in sala mare a Primariei Oradea, medicii nostri oncologi si ginecologi, alaturi de doamnele din Organizatia de femei a PNL Oradea, vor oferi, in cadrul campaniei “Sa ai o viata sanatoasa”, informatii practice pentru depistarea si prevenirea cancerului la san si de col uterin. Medicul oncolog Diana Claudia Sabau si medicul ginecolog Anca Huniadi, de la SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA, dar si medicul de radioterapie Morvai Szabo Edina vor discuta cu participantele interactiv, prezentandu-le, argumentat, importanta prevenirii acestor doua tipuri de cancer (de san si col uterin), afectiuni cu cea mai mare incidenta in randul femeilor, dar care pot fi vindecate.

Doua doamne, cu varsta de 34 respectiv de 37 de ani, care au suferit de cancer la san, le vor vorbi participantelor din experienta si trairile lor, incurajand efectuarea anuala de investigatii medicale specifice. Cele doua foste paciente isi vor dezvalui anii din viata petrecuti luptand pentru tratarea cancerului, cu scopul de a convinge (cu fapte reale) participantele la intalnire sa isi faca anual control la san si col uterin pentru a evita aparitia acestor tipuri de cancer sau pentru a-l depista in faza incipienta, atunci cand ambele afectiuni oncologice sunt vindecabile.

Reprezentantii SPITALULUI CLINIC PELICAN ORADEA vor oferi fiecarei doamne si domnisoare prezenta joi la Primarie, cate un pliant cu sfaturi, pliant pe baza caruia, alaturi de biletul de trimitere de la medicul de familie sau specialist, fiecare va beneficia GRATUIT de mamografie sau ecografie mamara, dupa caz (recomandarea medicala). La aceeasi intalnire, participantele vor primi vouchere pentru a beneficia GRATUIT de investigatii in vederea depistarii cancerului de col uterin.

 

ATENTIE !

1 - Persoanele care primesc pliante cu GRATUITATE la investigatii pentru depistarea si prevenirea cancerului de san si au bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist vor fi rugate sa se programeze, in vederea examinarii medicale GRATUITE, la Call Center 0259.444444.

2 - Persoanele care primesc vouchere cu GRATUITATE la investigatii pentru depistarea cancerului de col uterin nu au nevoie si de bilet de trimitere de la medici, dar sunt rugate sa se programeze la Call Center 0259.444444, iar in momentul examinarii sa prezinte fiecare voucherul primit.


Pe parcursul lunii octombrie, SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA va continua campania de depistare si prevenire a cancerului la san si la colul uterin, in mai multe locatii din Oradea si Bihor, pe care urmeaza sa le facem cunoscute.

INFORMATII DE TINUT MINTE:

1. Cancerul la sân

  • este cea mai frecventă boală oncologica la femei
  • afectează 1 femeie din 8
  • peste 8000 de femei sunt diagnosticate pe an în România
  • depistat in faza incipienta, acest cancer poate fi vindecat
  • primul simptom al cancerului de sân este un nodul
  • femeia își cunoaște cel mai bine sânul prin autopalpare
  • 70% din cazurile de cancer mamar sunt descoperite prin autopalpare
  • fa-ti un control medical o data pe an, o ecografie mamara sau mamografie

2. Autopalparea - metode de examinare:

Sânii se examinează presând cu cele trei

degete mijlocii sânul:

  1. se palpează sânii circular, în cercuri

concentrice spre mamelon

  1. se palpează sânii cu răbdare radial, de la

marginea sânului către mamelon

  1. se palpează apoi sânii respectând direcţia

unor linii verticale, cât mai apropiate între ele.

 

Palpaţi cu grijă centimetru cu centrimetru.

- Fiţi atente la apariţia unor noduli l

- Secreţia-sângerarea la nivelul mameloanelor

- Neregularităţi, iritaţii ale pielii la nivelul sânilor sau mameloanelor

 

Nu uitati! Programarile pentru investigatiile medicale in vederea prevenirii si depistarii cancerului de san si col uterin se fac la Call Center 0259 444 444.