SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA, partener la Let’s do it, Romania

SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA sprijina a X-a editie a actiunii Letdo it, Romania, care va avea loc sambata, 15.09.2018, simultan in 150 de tari, inclusiv in Romania. 

 

Vom participa sambata la actiunea de curatenie Let s do it, Romania!, considerata cea mai ambitioasa miscare civica, cu cea mai mare mobilizare nationala pentru natura din Romania. Un echipaj medical al Ambulantei Pelican va fi prezent pe tot parcursul actiunii pentru a acorda prim ajutor medicalizat in caz de urgente.

Conform datelor publicate de catre organizatori, numarul voluntarilor bihoreni care vor participa la ampla miscare civica va depasi 10.000, judetul Bihor situandu-se, de cateva zile, pe prima pozitie din tara.

Prin implicarea noastra, ca voluntari la aceasta actiune ce se organizeaza sambata, ziua nationala a curateniei, simultan in 150 de tari, sprijinim comunitatea din care facem parte pentru a cladi in jurul nostru un mediu curat, care sa ne ofere tuturor sanatate si viata mai lunga.

Intrucat mediul inconjurator ne priveste pe toti si calitatea vietii noastre depinde de curatenie casei noastre, a mediului in care traim, a naturii pe care trebuie sa o ingrijim, va invitam cu mic, cu mare, sa dam o mana de ajutor pentru viitorul nostru, al tuturor.

 MISCARE CIVICA INTERNATIONALA

Conform informatiilor de pe pagina oficiala Let s do it, Romania!, sunt tari, asemeni Romaniei, care au deja echipele formate, in schimb altele, Groenlanda, Australia ori Noua Zeelanda, au nevoie de formarea de echipe.

State precum Tanzania, Nigeria, Ghana, Iran, Afganistan, Pakistan ori Vietnam nu doar ca au anuntat ca se vor implica, dar sunt si pregatite pentru a cincisprezecea zi a lunii a noua a anului curent.

Inceput in anul 2008, în Estonia, proiectul „Let’s Do It” a reușit, in doar o zi, cu ajutorul a 50.000 de voluntari, sa scoata nu mai putin de 10.000 de tone de gunoi, in doar 5 ore, din padurile estoniene. Pentru indeplinirea activitatilor si atragerea voluntarilor s-au desfasurat campanii media, din octombrie 2007 si pana in aprilie 2008 si s-au folosit mai putin de 500.000 de euro (in conditiile in care Guvernului estonian i-ar fi luat circa 3 ani si 22.5 milioane de euro ca sa duca la implinire acelasi scop). Rezultatele au fost impresionante mulțumită voluntarilor.