Sprijinim doua cauze nobile prin miscare

Spitalul Clinic Pelican Oradea este partenerul evenimentului de sambata, 16 iunie 2018 - Qubiz Bike Ride 2018 - pentru a sustine doua proiecte cu scop nobil, derulate de Fundatia Comunitara Oradea.
La Ștrandul cu Valuri din Baile 1 Mai se va da sambata startul la ture pe bicicleta pentru biciclisti experimentati, incepatori, dar si pentru familii. La editia din acest an, participantii  pedaleaza pentru Fondul de Burse și Fondul Stiintescu - doua proiecte derulate de Fundatia Comunitara Oradea.

Biciclistii incepatori si experimentati, mici sau mari vor putea alege sa participe la unul dintre cele 3 trasee:

  1. Traseu competitional: RACE - 25km - De 2x traseul non-competitional: 25km cu o diferenta de nivel de 308m.
  2. Traseu non-competitional: OPEN -12.5km - Un traseu de 12.5km, cu o diferenta de nivel de 335m, parcurs in maxim 3 ore.
  3. Cursa familiei - 5km - Un traseu de 5km, cu o diferenta de nivel de 122m, care va fi parcurs de familii: cel putin un copil insotit de cel putin un adult (bunic, parinte, unchi etc).

Incurajam participarea a cat mai multor persoane intrucat banii proveniti din taxa de inscriere vor fi directionati catre Fundatia Comunitara Oradea, la alegere, pentru unul dintre cele doua proiecte: Fondul de Burse sau Fondul Stiintescu.


Prin primul proiect, Fondul de Burse, organizatorii doresc sa ajuta tinerii care sunt in pericol de abandon scolar din cauza dificultatilor financiare. Prin burse în valoare de 1000 lei/an, copiii vor primi rechizite, imbracaminte si incaltaminte pentru a-si putea continua studiile.
Spitalul Clinic Pelican Oradea sustine educația, ca unic mod de dezvoltare a potențialului a cat mai multor tineri, dar si ca o sansa maxima de a contribui la dezvoltarea comunității locale, stiut fiind faptul ca, potrivit studiilor, Romania inregistreaza una dintre cele mai mari rate de abandon scolar din Europa: 18,5% si multi copii sunt în risc de saracie, cu puține programe care le vin în ajutor.
Prin cel de-al doilea proiect, Fondul Stiintescu, organizatorii doresc sa ofere tinerilor cu varste intre 6-19 ani oportunitatea de a-si dezvolta interesul pentru stiinta si tehnologie, prin metode practice si creative de invatare. Acest proiect e implementat în 14 orașe și județe din țară (inclusive in Cluj și Timis), la Oradea, fiind implementat de Fundatia Comunitara Oradea. De retinut ca anul trecut, prin acest program au fost finanțate 13 proiecte din Oradea și Bihor, iar în 2018 se află în derulare 21 proiecte  (printre care si “Coder Dojo” - un club de programare pentru tineri, ateliere de explorare a formelor de energie, de programare a robotilor si un club de astronomie). Detalii despre proiecte se pot gasi: https://qubizbikeride.ro/

Asadar, va asteptam si pe voi, parinti, bunici, unchi, copii, sa ajutam prin miscare, tinerii si comunitatea din care facem parte cu totii.