La festivalul traditional, am testat sanatatea a peste 200 de oameni

Demersul social al Spitalului Clinic Pelican derulat in calitate de membru fondator al Asociatiei Firmelor Bihorene, prin Asociatia Medicala Pelican si alaturi de Asociatia Colegiul Pacientilor, sambata, 17 februarie 2018, la Era Shopping Park Oradea, la a patra editie a festivalului-concurs de anvergura "D'ale porcului", si-a atins scopul. 230 de oameni au ales sa isi verifice gratuit starea generala de sanatate, cu ajutorul nostru. 

Intre orele 10.00 - 16:00, am oferit testari gratuite ale tensiunii arteriale si ale glicemiei, dar si vouchere cu reduceri, asigurand totodata si asistenta medicala de urgenta, cu sprijinul unui echipaj medical specializat al Ambulantei Pelican.
Astfel, pe parcursul a sase ore, la standul nostru amenajat in fata la Carrefour de la Era Shopping Park Oradea, 230 de persoane ne-au vizitat si au dorit sa beneficieze de ajutorul nostru pentru a-si cunoaste starea de sanatate. Voluntarii Spitalului Clinic Pelican Oradea le-au efectuat masuratori ale tensiunii arteriale si le-au verificat valorile glicemiei.

Din totalul ceor 230 de persoane testate, 38 au fost depistate cu valori ale tensiunii arteriale peste limita normala si 45 de oameni au avut valori mari ale glicemiei. 
In cadrul actiunii noastre sociale am oferit doamnelor si domnisoarelor vouchere cu reduceri la screening pentru epistarea cancerului de san, precum si vouchere cu reduceri la consultatii de endocrinologie.   

Echipajul medical al Ambulantei Pelican a vegheat miile de oameni care au participat la evenimentul ce promoveaza traditiile culinare romanesti. Din fericire, nimeni nu a necesitat interventie medicala specializata de urgenta. 

Ne exprimam aprecierea fata de persoanele care au dorit sa se intereseze de starea proprie de sanatate pentru a o mentine in parametri optimi.
Transmitem si pe aceasta cale felicitari colaboratorior nostri care au organizat acest traditional festival (Consiliul Judeţean Bihor, Asociaţia Comunelor din România – filiala Bihor, Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia Culturală D’art (deţinătoarea mărcii înregistrate „D’ale porcului”) pentru ca sustin actiunile ce promoveaza prevenirea imbolnavirilor.
Consideram ca preventia si controlul periodic cu minime investigatii pot oferi sansa la o viata cu sanatate pe termen indelungat, astfel incat vom continua sa ne implicam in viata comunitatii pentru a ajuta cat mai multi oameni sa fie sanatosi.