Spitalul Pelican Oradea: Totul pentru oameni!

Doua doamne cu fracturi la mana respectiv la picior au beneficiat de programul nostru (pe care il derulam pana la sfarsitul lunii decembrie) si au fost operate gratuit, recapatandu-si sanatatea.
Una dintre doamne are 63 de ani si e din Satu Mare (sat Capleni). Miercurea trecuta, in 22 noiembrie 2017, a iesit pe terasa si voia sa coboare sa duca rufele la uscat. A pus piciorul pe langa o treapta si a cazut pe mana stanga. “Mi-am rupt mana in doua locuri”, ne-a povestit pacienta azi, 29 noiembrie 2017, chiar inainte de a fi externata din spitalul nostru, unde a fost ajutata.

Imediat dupa ce a cazut, doamna a fost transportata la serviciul de urgente din judet, unde I s-a facut o radiografie si I s-a gipsat mana afectata. Noaptea insa mana I s-a umflat si nu a mai suportat durerea. I s-a dat jos gipsul, iar joi, impreuna cu familia, a decis sa vina la spitalul nostru. Zis si facut, vineri, 24 noiembrie 2017, pacienta a venit la dr. Andrasi Emeric, care i-a confirmat ca are fractura paleto-humerala si de radio-carp la mana stanga. Medicul i-a fost recomandat de mai multi consateni si doctori de acolo si, in plus, pacienta ne-a spus ca a mai fost ingrijita la spitalul nostru, la sectia de urologie, de catre dr. Teodor Maghiar: “Daca nu mi-ar fi fost bine de cate ori am venit aici, atunci nu as fi ales nici acum sa vin. Dar dr. Maghiar a avut grija de mine foarte bine”.
Pacienta, dar si sotul dumneaei, spun ca vor recomanda Spitalul Pelican “pentru conditiile bune, pentru ca se opereaza foarte bine si pentru ca suntem multumiti”.
Miercuri, 29 noiembrie 2017, pacienta s-a externat in stare de sanatate mult echilibrata si ne-a spus ca va reveni la spitalul nostru nu doar  pentru controlul medical postoperator ci ori de cate ori va avea nevoie de servicii medicale si de ingrijiri de calitate.

Surpriza neasteptata
Doamna Gabriela (23 ani, din Sanicolau de Munte) a mers sambata seara la un botez si, in timp ce dansa, i-a fugit piciorul drept si a cazut pe el. “Nu aveam tocuri, dar dupa ce am cazut, am simtit ca ceva nu este ok. Am sunat la 112, Ambulanta m-a dus la Urgente, mi s-a gipsat piciorul si mi s-a zis sa vedem peste o saptamana daca va trebui sau nu operat”, spune pacienta, care a decis sa solicite si o a doua parere medicala vizavi de o posibila interventie chirurgicala. Il stia pe dr. Andrasi Emeric si a venit direct la consultatie, in Spitalul Pelican. “Si muschii mi-erau rupti si asta nu mi s-a spus”, spune tanara, care a fost marti, 28 noiembrie a.c. operata pentru rezolvarea fracturii maleolare drepte, de catre echipa medicala condusa de dr. Andrasi impreuna cu echipa medicala de la sectia de anestezie - terapie intensiva spitalului.

Miercuri, 29 noiembrie 2017, inainte de externare, tanara ne-a spus ca e foarte multumita de serviciile medicale, serviciile de ingrijiri si conditiile hoteliere din spitalul nostru: “Jos palaria in fata tuturor celor din acest spital. E alta mentalitate, conditiile sunt foarte bune, curatenia e exemplara, toate persoanele sunt dragute aici, de la medic la femeia de serviciu si toti ne ajuta. Nu e o problema nici ca nu prea stim limba romana, vorbesc cu noi in limba maghiara. Pana acum nu am avut ocazia sa stiu cum e la Spitalul Pelican, dar de acum voi recomanda aceasta unitatea medicala pentru ca am fost foarte multumiti”.
Programul de operatii gratuite la fracturi noi, derulat de spitalul nostrum a fost o surpriza neasteptata pentru tanara pacienta, care ne-a spus ca de acum incolo va urmari activitatea Spitalului Pelican pe site pentru a putea beneficia si de eventuale alte promotii ea, familia, prietenii si cunoscutii ei.

Campania e pana in decembrie!
Amintim ca in 15 mai 2017 am demarat o campanie de ajutorare a celor ce sufera fracturi noi pentru care nu s-a impus pana acum interventii chirurgicale. Astfel, pana la finele acestui an, prin intermediul sectiei de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Pelican Oradea sunt operate gratuit toate persoanele care au fracturi noi, adica sufera fracturi la nivelul unor oase unde nu au mai avut pana acum alte fracturi. Consultatiile si interventiile chirurgicale sunt realizate la orice ora din zi si din noapte.

Nu uitati!

- va puteti adresa direct la receptia Spitalului Pelican, de pe str. Corneliu Coposu nr. 2 Oradea,
- puteti suna la Serviciul de Ambulanta Pelican (tel.0259.962) ca sa fiti ajutati de echipaje medicale specializate pentru a fi adusi la Spitalul Pelican Oradea
- daca va aflati la orice alt serviciu prespitalicesc de urgenta din alt spital puteti solicita sa fiti adusi la spitalul nostru.