Noua persoane operate gratuit la Spitalul Pelican Oradea!

Noua persoane operate gratuit la Spitalul Pelican Oradea!

 

Primii beneficiari ai campaniei noastre demarata in data de 15 mai 2017 sunt, pana azi, 30 mai a.c., noua bihoreni. Trei dintre ei au suferit diferite fracturi si au fost operati cu succes in spitalul nostru, iar sase au fost internati cu apendicita si, la fel, au fost operati in siguranta, tot in unitatea noastra medicala.

 

Trei dintre cei noua pacienti au acceptat sa relateze circumstantele imbolnavirii, dar si impresiile lor despre serviciile medicale si hoteliere din Spitalul Pelican.

 

Florian Lascu, un oradean de 49 de ani, lucreaza ca sofer pe camion in Brescia – Italia. In 19 mai, aranja niste traverse din beton cu o ranga. La un moment dat, ranga i-a cazut din mana, s-a dezechilibrat si a cazut de la o inaltime de circa doi metri. Si-a fracturat cotul si s-a prezentat la spitalul din Brescia. I s-au facut toate investigatiile necesare, i s-a gipsat cotul si a fost programat pentru operatie in ziua de luni, 22 mai a.c. A plecat la Udine, unde poposeste intre curse. Fiindca avea dureri intense, s-a prezentat sambata, 23 mai a.c. si la spitalul din Udine. La fel, i s-au facut toate investigatiile posibile si a fost programat luni, la operatie pentru Spitalul din Udine.

Dar luni nu l-a contactat nimeni si marti, oradeanul a decis sa se intoarca acasa. S-a spalat, a mancat si a venit direct la Spitalul Pelican. Nu stia de promotia de aici si spune ca a ales spitalul nostru pentru ca are incredere in calitatea serviciilor medicale pe care le oferim. A fost consultat, i s-au facut investigatii si miercuri a fost operat. Fiind o fractura complicata, cu deplasare, s-a impus si introducerea de tije si suruburi in cotul afectat. Vineri la pranz s-a externat in stare buna de sanatate. Spune ca incurajeaza oamenii sa apeleze la Spitalul Pelican daca vor sa aiba parte de ingrijiri foarte bune si de o conduita profesionala de exceptie.

 

Liana Toma este o oradeanca de 49 de ani, care si-a fracturat glezna in timp ce se afla in concediu, la Praid. Lua parte la exercitiile de alergare din salina, alaturi de alti turisti, cand a cazut intr-o groapa de circa 20 cm adancime. Un medic aflat acolo, ca turist, i-a imobilizat imediat piciorul, iar un echipaj de la Ambulanta a sosit si a asistat-o medical pana la spitalul din localitate. Dar unitatea medicala respectiva nu avea medic ortoped si pacientei i s-a propus interventia chirurgicala, cu ajutorul unui ortoped ce urma sa fie adus din alt oras. A fost pusa pe o targa si lasata in holul spitalului. Fiul si sotul ei au plecat spre Praid ca sa o aduca acasa. Pe drumul de intoarcere, pacienta si fiul ei au avut discutii despre spitalul unde ar trebui efectuata operatia. Cum fiul isi aducea aminte de o experienta trista cu o alta ruda, internata intr-un spital oradean (pe care a gasit-o la o vizita stand pe un pat cu cearceaful murdar de sange) si-a impus parerea despre faptul ca mama lui ar fi bine daca s-ar opera la spitalul nostru. “Era debusolata. Eu insa am convins-o. Chiar inainte de operatie am aflat si de promotie, dar si daca nu era aceasta campanie, nu conta, tot aici am fi venit pentru operatia mamei”, ne-a spus fiul vineri, in ziua externarii mamei sale de la spitalul Pelican. Apartinatorii si pacienta s-au declarat foarte multumiti si de tratament, dar si de conditiile hoteliere. Erau fericiti sa-si duca mama acasa in stare de sanatate, mult ameliorata dupa interventia chirurgicala la glezna.

 

Al treilea pacient, Mihai Suciu (23 ani) s-a trezit miercurea trecuta, in 24 mai a.c., cu dureri in zona apendicelui.  Era seara si a crezut ca e o toxiinfectie alimentara. Nu a luat-o in seama, dar a doua zi dimineata a avut dureri si mai mari, greturi, varsaturi, o stare generala alterata. Lucreaza la o firma ce ofera angajatiilor asigurare medicala in contract cu Spitalul Pelican. Cand a ajuns la serviciu, nu mai putea suporta durerile si s-a prezenta la spitalul nostru fara sa stie de promotia medicala. A fost consultat si i s-a recomandat interventie chirurgicala de urgenta, inainte ca starea lui de sanatate sa i se deterioreze si mai mult. Vineri s-a externat , nu înainte de a transmite bihorenilor sa vina cu incredere atunci cand au probleme de sanatate si/sau necesita interventie chirurgicala.

 

Amintim ca incepand cu data de 15 mai 2017, am lansat o campanie ce se deruleaza pe tot parcursul acestui an:

 

·        In sectia de ORTOPDIE si TRAUMATOLOGIE, vor fi operati GRATUIT pacientii cu fracturi de sold, inclusiv cazurile care necesita protezare, fracturi la nivelul coapsei, la nivelul femurului, la nivelul genunchiului, la nivelul gleznei, la nivelul piciorului, la nivelul umarului, nivelul bratului, nivelul cotului, la nivelul antebratului, si la nivelul mainii.

·        In sectia de CHIRURGIE GENERALA, pacientii cu diagnostic de apendicita, vor fi operati GRATUIT prin metoda clasica sau laparoscopica.